Ankara’nın butik çikolata durağı YUNA

ODTÜ mezunu Melis Kalkan adlı genç bir girişimcinin Ankara’nın Kennedy Caddesi'nde kurduğu butik çikolata dükkânı YUNA Handmade Chocolate, eşsiz çikolata lezzetleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

YAŞAM 31.01.2020, 16:44 03.02.2020, 10:14
Ankara’nın butik çikolata durağı YUNA

Ankara Kennedy Caddesi'nde bulunan butik çikolata dükkânı YUNA Handmade Chocolate misafirlerini eşsiz lezzete sahip ve her daim taze olan çikolatalarıyla ağırlamaya devam ediyor.

Tamamen doğal ve katkısız çikolatalar

Melis Kalkan isimli genç girişimcinin 2018 yılının Kasım ayında kurduğu butik çikolata dükkânı YUNA Handmade Chocolate Ankaralıların büyük ilgisini çekiyor. YUNA Handmade Chocolate’ın asıl amacının doğal ve katkısız çikolataları en uygun fiyatlara ulaşılabilir kılmak olduğunu söyleyen Kalkan, “YUNA’da hazırlanan çikolatalar her şeyden önce ilave rafine şeker, koruyucu ve katkı malzemesi olmadan hazırlanıyor. Bu yüzden sağlıklı beslenmeye dikkat ederken, çikolata yemekten mahrum kalmak istemeyenler, diyette olanlar, çölyak rahatsızlığı bulunanlar, çocuklarına sağlıklı çikolata yedirmek isteyen aileler gönül rahatlığıyla çikolatalarımızı yiyebilir ve sevdiklerine ikram edebilir.” sözlerini kaydetti.

"Her ay en az bir değişik ürün"

Çikolatalarının tamamen el yapımı ve doğal olduğunu, günlük olarak taze bir şekilde ziyaretçilerine sunduğunu söyleyen Kalkan, “Her ay ‘en az bir değişik ürün’ ilkesiyle hareket ettiğimiz YUNA’da, her gelişte farklı bir çeşidi daha menümüze kattığımızı görebilirsiniz. Bunun yanı sıra, sıcak çikolatada da iddialıyız. Eğer canınız çikolata dışında bir tatlı yemek ya da kahve içmek isterse de YUNA’da her gün, taze yapılan çikolataların yanısıra kahve ve çeşitli tatlılar da bulunmaktadır. Bu tatlılar her hafta değişmekle birlikte Ruby Cheescake, Belçika Pastası gibi tatlıları ısrarla isteyen misafirlerimi kırmamak adına hemen her hafta sunuyorum.

Çikolatalar, tamamen doğal olup her biri özenle elde hazırlanır ve günlük olarak tüketiciye sunulur. Narlıdan, kakuleliye, baharatlıdan, çilekliye kadar yaklaşık 35 çeşit çikolatayı istenilen her an tadabilirsiniz. Fransız Kurabiyeli gibi sadece YUNA’da bulunan çikolataları muhakkak denemelisiniz. Küçük bir dükkân olmasının avantajı olarak, gelen herkes kendini evinde gibi hissedebilir. ” sözlerini kaydetti.

“En güzel çikolataları Ankaralılarla buluşturma hayalimi gerçekleştirdim”

El yapımı çikolatalarının Ankara'da büyük bir ilgi çektiğini söyleyen Kalkan, “ODTÜ Sosyoloji’de eğitimimi tamamladıktan sonra, ünlü Fransız okulu Le Cordon Bleu’da pastacılık eğitimi aldım. Daha sonra Chocolate Academy’e giderek çikolata konusunda uzmanlaştım ve en güzel çikolataları Ankaralılarla buluşturma hayalimi gerçekleştirdim.” dedi.

Kalkan, ayrıca butik çikolata dükkânına gelemeyen müşterileri için ürünlerini www.yuna.com.tr internet adresinden ya da yunachocolates Instagram hesabı üzerinden sipariş usulü gönderme seçeneklerinin de yer aldığını belirtti.

"YUNA'nın lezzeti tatların armonisini duymak gibi bir his veriyor"

YUNA Handmade Chocolate'ın ürünlerinden deniz tuzlu çikolatanın müdavimi olduğunu söyleyen Eda Bolayır adlı bir dükkan müşterisi, "YUNA'nın deniz tuzlu çikolatası oldukça büyüleyici ve farklı bir lezzete sahip... Tezat tatların armonisini duymak gibi bir his veriyor. Bitter çikolata başlı başına farklı bir dünya ve deniz tuzu bir nevi aktivatör görevi görüp bitterin tadını daha da ortaya çıkarmış" sözlerini kaydetti.

Habernediyor.com / Safa Kaçar

Yorumlar (1)
Lubunya 3 yıl önce
Meliscim Ankaranın en güzel çikolatalarını yapıyor