Ankara’daki yangında can pazarı: Yaralılar var

Ankara'da 4 katlı bir apartmanın giriş katındaki evde yangın çıktı. Yangın nedeniyle alevlerin arasında kalan biri ağır, 3 kişinin yaralandığı bildirildi. 

YAŞAM 13.12.2019, 10:06
Ankara’daki yangında can pazarı: Yaralılar var

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Seyranbağları Mahallesi Üzümcü Sokak'taki Deniz Göksu ve Coşkun kardeşler ile Hasan Gevşek'in kaldığı dairede sabaha doğru saat 04.30 sıralarında yangın meydana geldi. Alevlerin kısa sürede tüm evi sardığı bildirildi.

Yangın sırasında alevlerin arasında uyanan 3 kişi, bağırarak komşularından yardım istedi. Yardım çığlıklarını duyan apartman sakinleri, itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. Aynı zamanda evde mahsur kalan 3 kişiyi çıkardılar. 

Yaralılardan birinin hayatî tehlikesi var

Olay yerine ihbar üzerine itfaiye, UMKE, polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık görevlileri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin hayatî tehlikesinin bulunduğu kaydedildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik müdahalesinin ardından söndürülen yangın sonucu daire kullanılamaz duruma geldi. Yangının çıkış sebebini tespit etmek amacıyla inceleme başlatıldı.

"Kavga çıktı sandım"

Yardım çığlıklarıyla uyandığını ifade eden apartman sakinlerinden Selin Şener, ilk olarak kavga çıktığını sandığını fakat pencereyi açtığında alevlerin yükseldiğini gördüğünü belirtti.

Birlikte yaşadığı kedisini de alarak dışarı çıktığını kaydeden Şener, şunları söyledi:

"Binanın içi dumanla dolmuştu, bir üst katta oturuyor olsaydım aşağı inemeyebilirdim. Çok yoğun bir duman vardı. Yaralının durumu çok kötüydü. Sağlık durumu nasıl, şu an için bir fikrim yok. Tanıyorum, çok samimi olmasak da. Yeni taşınmışlardı çünkü. Şaşırdım, ilk anda yangın olduğunu düşünmedim. Kavga çıktı sandım. Camları kontrol edince anladım, yangın çıktığını."

Evdekilerin bağırdıklarını ve camları kırmaya çalıştıklarını aktaran Şener, "Alt kat komşumun bağırmasını duyunca, direkt dışarı çıktım bende. Arka camdan gördüm, camı açtığımda alevler bizim kata kadar çıkmıştı." dedi.
 

Yorumlar (0)