Ankara’daki barınaktaki 55 köpek, yanmak üzereyken kurtarıldı 

Ankara’nın Sincan ilçesindeki bir barınakta tutulan 55 köpek, yanmaktan son anda kurtarıldı. Alevleri fark eden bekçinin kapıları açması sonucunda 55 köpek kurtulmuş oldu. 

YAŞAM 01.12.2021, 11:50 02.12.2021, 09:14
Ankara’daki barınaktaki 55 köpek, yanmak üzereyken kurtarıldı 

Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Çimşit bölgesinde, Emine Özer’e (41) ait özel bir barınakta yangın çıktı. Sebebi henüz bilinemeyen yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevleri fark eden köpeklerin havlaması üzerine olay yerine gelen bekçi, itfaiyeye haber verdi. 



Bekçi köpekleri açtı, köpekler canlarını kurtardı 

Köpeklerin barındığı alanın kapılarını açan bekçi, itfaiye gelene kadar alevlerin arasında kalması muhtemel olan 55 köpeğin kurtulmasına yol açtı. Olay yerine gelen ekipler, uğraşlar sonucunda yangını söndürmeyi başardı. Yangını haber alarak olay yerine gelen Emine Özer, bekçilerin kendisini aradığını ve olay yerine koşarak geldiğini aktardı. Bekçinin kafesi açtığını ve önce yavru olan köpekleri dışarı çıkardığını ifade eden Özer, hayvanların üşümemesi için alınan malzemelerin yandığını aktardı: “Hayvanlarımız soğuklarda üşümesin diye 50-55 tane battaniye aldık. Ayrıca bakımlarında kullanılmak üzere de bakım aletleri aldık. Onlar yanmış. Bizim canımızı yakmaya çalıştılar.” 



Kundaklama ihtimali üzerinde duruluyor 

Emine Özer’in birikmiş parası ile kiraladığı ve hayvan severlerin yardımlarıyla ayakta duran barınak özellikle sokakta yaşamını sürdüremeyecek köpeklerin bakımını üstleniyor. “Canımı yakmaya çalıştılar.” diyen Özer, kundaklama şüphesinin bulunduğunu ifade ediyor: “Allah merhamet, vicdan versin. Diyecek başka bir şey bulamıyorum.” 



“Yaralarımızı en kısa zamanda saracağız” 

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Temsilcisi Tülay Danacıoğlu da dernek üyeleri ile birlikte haberi alır almaz barınağa geldi. Hayvanların zarar görmesinden büyük endişe ve korku duyduklarını ifade eden Danacıoğlu, tek tesellilerinin, bekçinin yaptığı müdahale olduğunu kaydetti. Belediyelerin üzerine düşen görevi yerine getirmediklerini ve bu sebeple sokaktaki hayvan sayısının hızla arttığını; bazı köpeklerin sokakta yaşayamayacak duruma geldiğini aktaran Danacıoğlu, Emine Özer’in kendi imkanlarıyla kurduğu barınağın belediyeler için büyük bir nimet olduğunu vurguladı. 

Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük de olay sonrasında Emine Özer’i arayarak bilgi aldı. Olayı yakından takip ettiklerini belirten Küçük ve Danacıoğlu, yaraların en kısa zamanda sarılması için birlikte çalışacaklarını dile getirdi. 

Yorumlar (0)