Ankara’da tabuları yıkan kadın, görenleri şaşırtıyor

Kadından şoför olmayacağını söyleyenlere inat öğrenci servisi şoförü olan Sevcan Güven, “Çocuklara anne şefkati ile yaklaşıyorum.” diyor. Kendi mesleğini icra ettiği için oldukça mutlu olan Güven, 33 yaşında ve Ankara Polatlı’nın ilk kadın servis şoförü olarak kariyerini devam ettiriyor.

YAŞAM 08.03.2022, 08:55 09.03.2022, 17:45
Ankara’da tabuları yıkan kadın, görenleri şaşırtıyor

Ankara’nın Polatlı ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki Sevcan Güven, ağabeylerinin kendisini teşvik etmesiyle 5 sene önce öğrenci servisi şoförlüğüne başladı. Şoförlüğe başlayacağı duyulduğunda çevreden büyük tepki aldığını belirten Güven, bunların hiçbirine aldırış etmediğini ve kadınların her mesleği yapabileceğine dair inancını tüm ilçeye gösterdi.

“Kadınlar her şeyin üstesinden gelebilir”

Sevcan Güven, yaşadıklarını ve kariyerine başlama aşamasını şu şekilde anlatıyor: “Ben, 5 kardeşin en küçüğüyüm. Ağabeylerim mesleğime başlamamda bana çok destek oldu. Onlara buradan da çok teşekkür ederim. Çevremdekiler ise bana, kadının şoförlük yapamayacağını söylediler. Ama bilmiyorlar ki kadınların gücü her şeye yeter. Yeter ki kadınlar da buna inansın. Sonrasında üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok.”



“Veliler beni gördüklerinde alkışlıyorlar”

“Beni servis şoförlüğü yaparken gören veliler, özellikle de kadınlar tebrik edip alkışlıyorlar. Ben kadınım, anneyim ve bir şoförüm. Aracıma binen her öğrenciye de anne şefkatiyle yaklaşıyorum. Onlar da artık benim evladım. Her şeyden önce de işimi severek yapıyorum. Aileler ve özellikle anneler bana çok destek oluyor. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Her kadın güçlüdür ve kendi ayaklarının üzerinde durabilir.”

“Erkeğin yapabildiği işi kadın da yapar”

“Erkek veya kadın işi diye bir şey yoktur. Erkeğin yapabildiği işi kadın da yapabilir.” ifadelerini kullanan Sevcan Güven’in ağabeyi Seçkin Güven de konuyla ilgili şunları dile getiriyor: “Her kadın güçlüdür ve istediği zaman her şeyi başarabilir. Yeter ki kendisine güvensin. Biz her alanda kadın erkek eşitliği istiyoruz."

Yorumlar (0)