Ankara’da inanılmaz olay: Karın ağrısıyla gitti, neşter çıktı

Ankara’da artan karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 46 yaşındaki bir kadının midesinde 2 adet ameliyat neşteri tespit edildi. Kadın, neşterin vücuduna nasıl girdiğini bilmediğini ancak ekmek yedikten sonra şikayetlerinin başladığını dile getirdi. Neşterler kadının midesinden çıkartılırken doktor, tüketilen yiyecekler konusunda dikkatli olmak gerektiğini dile getirdi.

YAŞAM 07.04.2022, 16:39 08.04.2022, 10:14
Ankara’da inanılmaz olay: Karın ağrısıyla gitti, neşter çıktı

Ankara’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde inanılamayacak bir olay yaşandı. Şiddetli mide ve karın ağrısıyla hastaneye başvuran 46 yaşındaki D.E. isimli kadına tetkik ve tahliller yapıldı. Vücudunda hiçbir hastalık saptanamayan kadının bir de röntgeni çekildi. O röntgen, her şeyin sebebini ortaya çıkardı. Kadının midesinde bulunan keskin 2 cisim görüldü. Hastanenin Genel Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Buluş ve ekibi hastayı derhal ameliyata aldı. Hastanın midesini açtıklarında 2 adet ameliyat neşteri bulduklarını dile getiren Buluş, şaşkına döndüklerini kaydetti.



“Neşterlerden biri ince bağırsağa saplanmıştı”

Prof. Dr. Buluş, olanları şu şekilde anlatıyor: “Hastamızın artan ağrıları üzerine gerekli tetkikleri yaptık ve kendisini ameliyata aldık. İnce bağırsağın 180’inci santimetresinde bu yabancı cisimlere rastladık. Bu cisim, normal ameliyatlarda kullanılan, 11 numara olarak isimlendirilen bir tür bistüri. Yaklaşık 4 santime yarım santim ebatlarında. Ucunun sivri olması sebebiyle ince bağırsak mukozasına saplanmış. Hastamızın vücudundaki yabancı cisimleri çıkardık. Kendisi şu anda tedavi altında. Ameliyatın üzerinden 3 gün geçti ve durumu gayet iyi.”



“Besinleri kontrol etmeden tüketmeyin”

“Yabancı cisimler vakalarında bu tarz şeylere nadir de olsa rastlıyoruz. Ancak bu tarz vakalar çoğunlukla çocuklarda görülüyor. Hastamız da ne yazık ki bistürileri istemeden yutmuş. Kendisi, bir ekmek içerisinde yemiş olabileceğini dile getirdi. Bu konuda tüm insanların dikkatli olması gerekiyor. Yenilen içilenlerin içinde ne olduğu muhakkak kontrol edilmeli.”

Yorumlar (0)