Ankara’da akıl almaz olay! Araç kiraladı, başına gelmeyen kalmadı

Ankara’da bir firmadan otomobil kiralayan Umut Yılmaz, aracı aldığı kişilerin kendisine 34 bin liralık senedi zorla imzalattığını ve firma sahipleri tarafından darp edildiğini iddia etti.

YAŞAM 15.08.2022, 15:28 16.08.2022, 09:19
Ankara’da akıl almaz olay! Araç kiraladı, başına gelmeyen kalmadı

Ankara’da hayatını sürdüren Umut Yılmaz, geçtiğimiz haftalarda bir otomobil kiralama şirketinden 2017 model bir araç kiraladı. Aradan geçen 2 saatin sonrasında ise araç motor arızası verdi. Yılmaz, otomobili yeniden firmaya götürdü ve farklı bir araçla değiştirdi. Yılmaz, otomobildeki 28 bin 500 liralık motor hasarı ve kullanılmamasından ötürü meydana gelen 5 bin 500 liralık tutarın şirket tarafından kendisinden talep edildiğini iddia etti.

Araç kiralamak istedi, bıçaklandı

Araç kiralama şirketinin sahibi olan Fatih Y. ve yanındakiler Yılmaz’a zor kullanarak senet imzalattı. Yılmaz, bu şahıslar tarafından vücudunun bazı yerlerinden birçok defa bıçaklandığını ve tuzağa düşürüldüğünü ileri sürdü.

Edinilen bilgilere göre, kollarında, karnında, bacağında ve sırtında derin bıçak izleri meydana gelen Yılmaz, zanlıların serbest kalmasıyla günlük yaşantısını devam ettirmekte zorlandığını, ailesinin ve kendisinin aynı kişiler tarafından devamlı olarak tehdit edildiğini dile getirerek, yetkililerde destek talep etti

Yaşanan hadisenin azmettiricinin Fatih Y.’nin abisi olduğunu aktaran Umut Yılmaz, İlker Y.’yi suçladı.

Motor bozulunca üzerine kaldı

Başına gelen durumu anlatan Umut Yılmaz, “Bir araç kiralama firmasından otomobil kiraladım. Arabayı aldım iki saatin ardından arıza verdi. Yaşananı şirket sahiplerine söyledim. Daha sonra onlar geldi, bozuk aracı aldı bana da yeni arabayı verdiler. Aradan bir hafta kadar geçti, beni yeniden aradılar. ‘Aracın motoru bozuk, 28 bin 500 lira bize borcun bulunuyor’ dediler. Bunun yanı sıra 5 bin 500 lira kadar da farklı bir zararı varmış. Hepsini ben ödeyecekmişim. Bende ‘gelin yüz yüze görüşelim’ dedim. Bu defa da yanıma gelip beni ailemle korkuttular. Zor kullandılar ve senet imzalamak zorunda kaldım” dedi.

Dediklerine inandı, çağırdıkları yere gitti

Diğer aracın teslim tarihinde ise darp edildiğini anlatan Yılmaz, “Senedi imzalamamın ardından bir hafta geçti. Arabayı teslim etmem gerekiyormuş. Bir gün öncesinde beni aradılar, ‘arabayı getir senedi al’ dediler. Ben de dediklerine inandım ve Keçiören'e doğru gittim. Konuştuğumuz esnada içlerinden bir tanesi muşta ile boynuma vurdu. Ben daha ne olduğunu anlayamadan bir de kafa darbesi aldım. Arabanın arka koltuğuna doğru düştüm. Adamlar beni iterek araca bindirme uğraştılar.” şeklinde konuştu.

Defalarca bıçakladılar, yetmedi darp ettiler

Arabada büyük bir arbede yaşandığını dile getiren Yılmaz, “Aracı kiraladığım sırada görüştüğüm şahıs o anda beni bacağımdan bıçakladı. O esnada yere düşen bıçağı aldılar bu defa da belimden bıçaklandım. Araçtan zorla kendimi dışarı atınca da tokat ve tekmeler yedim. En son bıçağı aldılar ve kafama sapladılar. Ben artık tamamıyla kendimi yere bırakınca bu kişilerde kaçıp gitti. 6 saat kadar hastanede yattım. Olay ile ilgili 3 şahıs yakalanmış ancak bir tanesi henüz yakalanamadı. Bu yakalananlar ise gözaltına bile alınmadı ve serbest bırakıldı.” dedi.

Tehditlere devam ediyorlar

Vücudunda 17 dikiş olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu duruma rağmen konu ile ilgilenen savcı, ‘öldürücü bir belge bulunmuyor ve öldürmeye teşebbüs yoktur' dedi. Bu saldırganlar serbest kalmış. Ben bu durumun çözülmesini ve bana bu şekilde yapılan eziyetin cezasını bulmasını istiyorum. Aldığım ilaçların miktarını tutamıyorum. Bacağımı hissedemiyorum. Kafamı kaldırıp bakacak değilim. Bacağımı hissetmiyorum. Ayakta kalamıyorum. Gece oldu mu ağrım artıyor uyuyamıyorum. İlaçlar da herhangi bir şekilde yarar vermiyor. Günlük olarak pansuman olmak mecburiyetindeyim. Tehditler şu anda da sürüyor. Evimin etrafında gezip silah gösteriyorlar. ‘Bu silahlar senin kafanda patlar, sen olmazsın eşin olur’ diyerek tehdit ediyorlar. Söylediklerine göre 2 saatte 175 kilometre kadar yol gitmişim. Bu olayı benim üstüme atmaya çalışıyorlar.” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)