Ankara, yeşil papağanların sesleri ve görüntüleriyle renklendi!

Sürü şeklinde tüm Ankara kentinde gezen yeşil papağanlar, kenti rengarenk hale getirdi. Çıkardıkları ilginç ses ve üstlerindeki farklı renkleriyle dikkatleri üzerlerine çeken papağanların sayısı, giderek artmaya başladı. 

YAŞAM 05.05.2021, 16:50 06.05.2021, 11:38
Ankara, yeşil papağanların sesleri ve görüntüleriyle renklendi!

Başkent Ankara’yı yeşil renkteki papağanlar bastı! Kentin her bölgesinde sürü halinde gezmeye başlayan papağanlar, ilginç renklere sahip. Ayrıca çıkardıkları seslerle de dikkat çeken papağanlar, gün geçtikçe yavrulayıp çoğalıyorlar. Yemyeşil renklere sahip papağanlar, Ankara’nın daha çok ormanlık bölgelerindeki ağaçlara konuyorlar. 



Kartpostallık görüntüler oluşturdular

Sürü şekilde gezen papağanlar, ağaçlarla beraber oluşturdukları ahenkli renkle adeta kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Kırmızı gagaları ve yeşilin açık ve koyu tonlarını postlarında bulunduran papağanlar, baharın gelmesiyle sıcak alanlara geliyorlar. Halk arasında ‘halkalı boyunlu paraket’ adıyla da bilinen yeşil papağanlar, bir ev hayvanı olarak beslenebiliyor ve konuşmayı da öğrenebiliyor.



Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yaşıyorlar

Genel olarak egzotik bir türe sahip olan yeşil papağanlar, Avrupa bölgesinde yoğun olarak yaşamaktadırlar. Yeşil tüylere ve kırmızı renkte bir gagaya sahip olan papağanlar, çok fazla göç etmiyorlar. Genel olarak meyve, sebze ve kuruyemiş ile beslenen papağanlar,Türkiye’de genel olarak Ankara’da yaşamaktadırlar. Genel olarak Atatürk Orman Çiftliği’nin arazisinde yer alan ağaçlık alanlarda görülen papağanların, bir rivayete göre 1. Körfez Savaşı sırasında Ankara Esenboğa Havalimanı’na gelen bir uçağın kargo bölümünden kaçtıkları ve çiftlik arazisine kondukları biliniyor.

Yorumlar (0)