Ankara'ya 53,7 kilometre bisiklet yolu

Başkent Ankara'ya yapılması planlanan 53,7 kilometrelik "Bisiklet Yolu Projesi" 3 ay içinde başlayacak.

YAŞAM 26.11.2019, 14:21
Ankara'ya 53,7 kilometre bisiklet yolu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş, 6 güzergâhtan oluşan toplam 53,7 kilometrelik "Bisiklet Yolu Projesi"ne 3 ay içerisinde başlanacağını açıkladı.

"Bisiklet Yolu Projesi", EGO Genel Müdürlüğü tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen programla tanıtıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bisiklet Yolu Projesi" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ulaşımın, kentsel hizmetler arasında insan yaşamına en çok dokunan hizmet alanını oluşturduğunu hatırlattı.

Sağlıklı, kolay, ucuz...

Sağlıklı, kolay ve ucuz ulaşım amacıyla hazırladıkları ve 6 güzergâhtan oluşan toplam 53,7 kilometrelik "Bisiklet Yolu Projesi"ne 3 ay içerisinde başlayacaklarını, "Bisiklet Yolu Projesi"ni bir yıl içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Metro istasyonlarımızın merdivenlerine bisiklet kanalları yaptık, vagon içlerine bisiklet taşıma aparatları koyduk, bir kısım otobüslerimizi bisiklet taşıyacak hâle getirdik, otobüslerimize yolcuların katlanır bisikletleriyle binmelerini serbest hâle getirdik." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bisiklet Yolu Projesi güzergâhında 8 üniversite, 2 sanayi bölgesi, 20'nin üzerinde kamu kuruluşu, 30'dan fazla okul, spor kompleksleri, hastaneler ve birçok park bulunduğunu kaydederek sözlerine şöyle devam etti:

"Bisiklet sürücülerinin can güvenliğini önemsiyoruz. Güzergâha yürüme mesafesi olarak öngördüğümüz 500 metre uzaklıkta toplam 65 bin araç sahibi var. Bu bizim için çok önemli. Bu araçların artık şehir içine girmemesini sağlamamız gerekiyor. Bisiklet Yolu Projemizde metro istasyonu bağlantısı olmayan bir güzergâhımız yok. 6 güzergâhtan oluşan 53,7 kilometrelik bisiklet yolu işi, projenin sadece ilk etabını oluşturuyor. İlerleyen zamanda ikinci etabı da planladığımızda, tüm bu bisiklet yollarını birleştirmeyi hedefliyoruz. Bisikletliler için kesintisiz bir ulaşım ağı kurma hedefimiz var."

6 güzergâh

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, proje güzergâhını anlattığı sunumda ise 6 güzergâhı şu şekilde açıkladı:

1. Millî Kütüphane-Bahçelievler,
2. Üniversiteler-Mustafa Kemal-Söğütözü,
3. Bağlıca-Ümitköy,
4. Batıkent-İvedik-Ostim,
5. Eryaman 2,
6. Eryaman 5.

Yedinci güzergâh da talep üzerine çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğünden gelen teklif üzerine Çubuk-Pursaklar arasında altyapısı bisiklet yoluna uygun olan 24 kilometrelik alanı da planlamaları arasına aldıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)