Ankara merkezli FETÖ operasyonu: 10 kişi gözaltına alındı 

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki “gizli hizmetler” ismi altında yapılanmasına yönelik açılan soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Ankara merkezli yapılan operasyonda 10 kişi yakalandı. 

YAŞAM 09.07.2021, 10:38 10.07.2021, 09:42
Ankara merkezli FETÖ operasyonu: 10 kişi gözaltına alındı 

FETÖ/PYD’nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı içindeki “mahrem hizmetler” / “gizli hizmetler” ismi altında yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Ankara merkezli operasyonlar düzenlendi. 3 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar için 13 kişinin gözaltına alınma hedefi varken 10 kişi yakalandı.  

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada gözaltı kararı verilen kişilerden 11’inin daha önce ilişkisi kesilmiş askeri öğrenci ve 2’sinin de emekli astsubay olduğu öğrenildi. Yakalanamayan 3 kişi için ise çalışmalar devam ediyor. 



Bakkallardan “sivil sorumlular” ile iletişim kuruyorlar 

FETÖ/PYD şüphelilerinin görev yaptıkları şehirlerdeki çeşitli bakkal ve büfelerde bulunan ya da sokaklarda konuşlandırılan telefonlar ile “sivil sorumlularla” iletişim kurdukları öğrenildi. Bu telefonlardan yapılan konuşmalar ve gözaltı kararı çıkartılan kişiler, teknik ve fiziki takibe alındılar. 

Yorumlar (0)