Ankara merkezli 9 ilde DEAŞ operasyonu: 11 zanlı yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından gelen açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosunun yürüttüğü soruşturma çerçevesinde daha önce yakalanan ve etkin pişmanlıktan faydalanan, sözde üst düzey örgüt üyesinin ifadesinde terör örgütü DEAŞ için faaliyet gösterdikleri ya da çatışma yerlerine gönderilmek amacıyla örgüte malzeme ve eleman temin ettiklerini belirttiği 14 zanlı ile ilgili gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen 14 zanlıdan 11'i yakalandı.

YAŞAM 12.10.2021, 08:28 12.10.2021, 16:19
Ankara merkezli 9 ilde DEAŞ operasyonu: 11 zanlı yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Ankara merkezli 9 kentte gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar sonucunda 11 zanlı gözaltına alındı.

11 zanlı gözaltında

Zanlıların adreslerine düzenlenen baskınlar ve aramalar sonucunda 4 dürbün ve çok fazla sayıda dijital materyale ele geçirildi.

Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ederken, firari zanlıların yakalanması kapsamında çalışmalar sürüyor.

Adana'da 8 DEAŞ üyesi gözaltında

Adana'da, DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, DEAŞ şüphelisi 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Irak ve Suriye’de faaliyet yürüttükten sonra Türkiye'ye geldikleri tespit edildi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 DEAŞ terör örgütü şüphelisinin Irak ve Suriye’de, DEAŞ terör örgütü yapılanması içinde faaliyetlerde bulunduktan sonra yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptığını belirledi.

8 şüpheli gözaltında

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yabancı uyruklu olduğu belirlenen 8 şüpheliye ilişkin yakalanma kararı verildi.

Ekiplerin, tespit edilen adreslere yönelik düzenledikler operasyonda, bazı DEAŞ şüphelileri gözaltına alındı. Evlerdeki aramalar sonucunda dijital materyallerin haricinde tabanca ele geçirildi.

Şüpheliler, adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçtikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yorumlar (0)