Ankara'da üç gecekondu yandı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde metruk bir gecekonduda çıkan yangın bitişindeki iki gecekonduya daha sıçradı.

YAŞAM 31.10.2019, 06:18
Ankara'da üç gecekondu yandı

Başkent Ankara'da metruk bir gecekonduda çıkan ve bitişindeki iki gecekonduya daha sıçrayan yangın itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu güçlükle sündürülebildi.

Edinilen bilgilere göre, Ankara'nın Altındağ Bentderesi Caddesi'ndeki Yeşil Kubbeli Cami'nin yanında bulunan metruk bir binada henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangın bitişindeki iki gecekonduya daha sıçrayınca yagnın kontrol alınamaz duruma geldi. Durumun 110 İtfaiye'ye ve 155 Polis'e ihbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi gönderildi.

Yalnız yaşayan adam kedileriyle kurtuldu

Bu sırada gecekondulardan birinde yalnız yaşayan Naim Avcı ise kendini dışarı atarak canını yangından son anda kurtuldu.

Evde beslediği kedilerini kucağına alarak dışarı çıkan yaşlı adam Naim Avcı, alevler içinde kalan evinin yanışını ise gözyaşları içinde seyretti.

Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangına iki ayrı noktadan müdahale etti.

Alevlerin tehdit ettiği Yeşil Kubbeli Cami'nin lojmanı da güvenlik gerekçesiyle boşaltılırken, yanan gecekonduların çökme tehlikesi sebebiyle Bentderesi Caddesi'nin Dışkapı istikameti trafik ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı.

İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu güçlükle kontrol altına alınan yangın, yaklaşık 2 saat süren müdahalenin ardından söndürülebildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0)