Ankara'da sel can aldı: 3 ölü

Başkentte etkili olan gök gürültülü kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Ankara Valiliği, kuvvetli sağanak nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

YAŞAM 10.06.2019, 07:54 10.06.2019, 08:07
Ankara'da sel can aldı: 3 ölü

Ankara’da akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle Sincan ve Etimesgut ilçelerinde bazı yollarda ve alt geçitlerde su birikintileri oluştu.

Sürücüler, sağanak nedeniyle araçlarını benzin istasyonu ve kapalı alanlara çekti.

Bazı köprü ve kavşaklarda su birikintisinin olması nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Bazı araçlarda ise kazalardan dolayı hasar meydana geldi.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Kuvvetli yağış, 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan sağanak nedeniyle Çankaya ilçesinde taşkın suya kapılan A. Arslan ve Etimesgut ilçesinde iş yerine dolan suyu temizlemek isterken elektrik akımına kapılan M. Altınışık ile konutuna dolan suyun yol açtığı panik ve heyecan sonucu kalp krizi geçiren M. Önder'in yaşamını yitirdiği belirtildi.

Öte yandan, Polatlı'da bir kısım ekili alanın su baskınına maruz kaldığı, AFAD, DSİ, belediyeler başta olmak üzere sorumlu tüm birimlerin yağışların başladığı andan itibaren kendi sorumluluk alanlarında müdahale ve hasar tespitine yönelik gerekli çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüğü kaydedildi.

KAPIYI KAPATMAYA ÇALIŞIRKEN SELE KAPILDI 

Çankaya ilçesi Karataş Mahallesi'nde yaşayan Ayşe Arslan (56), kuvvetli sağanak nedeniyle evinin önünde oluşan sele kapıldı.

Evinin 100 metre ilerisinde vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan kadın, 112 Acil Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.

Arslan'ın bahçe kapısını kapatmaya çalışırken sele kapıldığı öğrenildi.

BİR ESNAF ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

Etimesgut ilçesinde bir esnaf, etkili sağanak nedeniyle iş yerinin deposuna dolan suda boğuldu.

Alınan bilgiye göre, Piyade Mahallesi'nde esnaflık yapan Metin Altınışık (54), dükkanını su basması üzerine elektriği kesmek için depoya indi.

Bu sırada deponun duvarının yağmur suyunun baskısıyla çökmesi üzerine sıkışan Altınışık, depoda biriken suda boğuldu.

Altınışık'ın cesedi, olay yerine gelen AFAD, Ankara Büyükşehir ve Etimesgut belediyeleri ekiplerinin 4 saat süren çalışmaları sonucunda depodan çıkarıldı.

Yorumlar (0)