Ankara'da korkunç olay: 'Cin çıkarma' seansı sonrası öldü

Psikolojik problemleri sebebiyle sözde hocaya götürülen Özge Nur T. adlı genç kadının sırtına, 'cin' musallat olduğu öne sürülerek 100 defa oklava ile vuruldu. Genç kadın yaşamını yitirdi.

YAŞAM 13.01.2022, 18:44
Ankara'da korkunç olay: 'Cin çıkarma' seansı sonrası öldü

Başkent Ankara’da 8 Mart 2021'de vefat eden Özge Nur T.’nin (30) şüpheli ölümü savcılığı harekete geçti. Ölüm tutanağında, talihsiz kadının vücudunda izler olduğunun belirtilmesi üzerine soruşturma başlatılırken, maktulün ailesiyle gerçekleştirilen görüşmede genç kadının Kayseri’de bulunan Erdal K.'ye götürüldüğü ve sözde tedavinin ardından can verdiği tespit edildi.

Kurtarılamadı

Şüpheli şahıs, genç kadın için bir kurban kesilmesini, oklavayla sırtına 100 defa vurulmasını ve ardından da hacamat yaptırılmasını istedi. Aile ise tüm bunları bir bir uyguladı. Savcılık ifadesinde yer alan ifadelere göre, Erdal K.'nin aileye, "Kızınıza cinler musallat olmuş. Dediklerimi harfiyen uygularsanız kızınız kurtulur." dediği belirtildi. Şüpheli şahsın söylediklerini kızları üzerinde bir bir uygulayan aile, Özge Nur T.'nin rahatsızlanması üzerine bir kez daha Erdal K.'yi aradıklarını ve kendilerine bir kurban daha kesmeleri gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. Bir kez daha kurban kesme alanına doğru giden aile, kurban kesimi esnasında rahatsızlanan kızlarını hastaneye kaldırdı. Hastaneye nakledilen genç kadın kurtarılamadı.

İddiaları kabul etmedi

Kayseri’de gözaltına alınan şüpheli, 'oklava' ve 'hacamat' iddialarını kabul etmeyerek, "Tanımadığım bir kadın beni aradı. Gelinini doktora götürdüğünü, hiçbir hastalığının olmadığını, psikolojisine ilişkin danışmak istediklerini belirtti. Dua ve tövbe etmelerini, adak ve zekatlarını yerine getirmelerini, yoksul doyurmalarını söyledim." dedi. 

İddianame kabul edildi

Savcılık ifadelerinin tamamlanmasının ardından genç kadının eşi Selçuk T., annesi Hatun E., babası Cemal E., kayınvalidesi Zöhre T., sözde hoca Erdal K. ve hacamat yapan Sevim Ö. tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüpheliler burada serbest bırakılırken, 6 kişi hakkında 'kastan yaralama sonucunda ölüme sebep olma' ve 'suça katılma' gerekçeleriyle 12 ila 18 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenlendi. İddianame, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilerek dava açıldı.

Yorumlar (0)