Ankara'da evlerin üzerine kaya yağdı

Ankara'ya bağlı Beypazarı ilçesinde yuvarlanan kaya parçaları bazı konutlara zarar verdi.

YAŞAM 08.12.2021, 18:38
Ankara'da evlerin üzerine kaya yağdı

İlçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi Yenice Sokağı'nın üst kısmında bulunan kayalık bölgeden büyük bir gürültü eşliğinde sökülen kayalar, 6 evde hasar meydana getirdi.

Bu durum üzerine sokaktaki 11 konut, oluşan tehlike sebebiyle boşaltıldı. Evlerin dış kısmında güvenlik şeridi çekilerek sokakta tedbir alındı.

"'Dinozor Sırtı' olarak biliniyor"

Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Hasan Özkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, söz konusu kaya parçalarının yuvarlanmak suretiyle evlerin bahçelerine, duvarlarına kadar indiğini, kömürlüklerde de hasara sebep olduğunu ifade etti. 

Bu kayaların yer aldığı alanın Beypazarı'nda 'Dinozor Sırtı' olarak tanındığını söyleyen Özkan, "Sokak üzerindeki 11 ev derhal tahliye edildi. Emniyet mensupları sokağı güvenlik çemberine aldı. Halihazırda kayalarda tehlike söz konusu. Güvenlik güçleri sokağın giriş ve çıkışında nöbet tutuyor. Hasar gören evlere hiç kimseyi sokmuyorlar." diye konuştu.

Mahallede ikamet eden Muzaffer Bağdatlı da kayaların çok büyük bir gürültüyle aşağı doğru yuvarlandığına şahit olduğunu belirtti.

Ekiplerin olaya ilişkin çalışmaları devam ediyor. 















Yorumlar (0)