Ankara'da çökme riski nedeniyle 21 bina boşaltıldı!

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı olan İleri Mahallesindeki inşaat çalışmaları sebebiyle bir üst paralelde bulunan bina ve asfalt arasında dev yarıkların oluştuğu görüldü.

YAŞAM 10.04.2021, 09:27 12.04.2021, 21:19
Ankara'da çökme riski nedeniyle 21 bina boşaltıldı!

Ankara’da inşaat ve yapı çalışmaları sebebiyle istinat duvarının yıkıldığı ve temelinde kayma olduğu belirlenen 8 katlı apartmanla beraber 21 binanın boşaltıldığı aktarıldı.

Boşaltılan binaların önlerinde dev yarıklar

Ankara’nın Çankaya ilçesinde yaşanan olayda, bir sokakta boş arazide gerçekleşen inşaat ve yapı çalışmaları sırasında bir üst paralelde bulunan sokaktaki bina ve asfalt arasında dev yarıkların oluştuğu açıklandı. Önlerinde yarıkların oluştuğu binalar, çökme riski sebebiyle kapatılırken polis ekipleri de sokağı ulaşıma ve geçide kapattı.

Çevrede bulunan bir vatandaşın kaydettiği görüntüler ise meydana gelen yarıkların tehlike boyutunu gösterdi.

İçişleri Bakanı Soylu, olay yerinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın meydana geldiği bölgeye gelirken olaya ilişkin incelemelerde bulunarak görevlilerden bilgi aldı. Yarıkların oluştuğu sokaktaki riskli binalar boşaltılırken konaklayacak yer bulamayan vatandaşlar için, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valiliği, konaklayacak yer temin etti.

Ankara Valisi Vasip Şahin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay bölgesine gelerek görevlilerden detaylı bilgi aldı. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u telefonla arayan Süleyman Soylu, olaya ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi.




 



Yorumlar (0)