Ankara'da 3 katlı dükkan çöktü

Başkentte inşaat temel kazısı yapılan alanın bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü. Enkaz altında kalan "bekçi köpeği" için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

YAŞAM 27.02.2020, 08:26 27.02.2020, 09:52
Ankara'da 3 katlı dükkan çöktü

Başkent Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde inşaat temel kazısının bitişiğinde bulunan 3 katlı dükkan çöktü.

Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğinde bulunan bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü.

Olay sonrası dükkanın doğal gaz tesisatı hasar görürken çevreye yoğun bir gaz kokusu yayılması üzerine durum 155'e bildirildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen 155 Polis, 110 İtfaiye, doğal gaz ve zabıta ekipleri çevre güvenliğini alarak caddeyi trafiğe kapattı.

Hırdavat ve inşaat malzemeleri satışı yapıldığı öğrenilen dükkanın tamamı temel kazısı yapılan alana doğru yıkılırken, binlerce liralık malzeme enkaz altında kaldı.

Başkentgaz ekipleri de çökme sonrası hasar gören borudaki doğal gaz akışını kesti.

"Koruma önlemi almadan kazıya başladılar"

Çöken 3 katlı dükkanın sahibi Murat Birdal, inşaat çalışmasını yürüten firmanın gerekli tedbirleri almadığını belirterek şöyle konuştu:

"Burada yeni bir bina yapmak için hafriyat çalışması yaptılar. Ada bazında burası eski yığma binalardan oluşmakta. Hafriyatı fazla inince fore kazıksız yandaki eski binaları koruma önlemi almadan kazı yaptılar büyük bir ihtimal. Bu nedenle de binamız çöktü."

Murat Birdal, binanın gündüz vakti yıkılması durumunda büyük bir facia yaşanacağını söyleyerek, "Binada inşaat malzemesi satan bir işletme vardı. Özellikle sabah erken saatlerde içerideki insan sayısı 25-30 kişinin altına düşmezdi." diye konuştu.

Bekçi köpeği için arama kurtarma çalışması başlatıldı

İş yeri sahibinin içeride bir bekçi köpeğinin bulunduğunu söylemesi üzerine itfaiye ekipleri harekete geçti.

Çöken dükkanın enkazı altında kalan bekçi köpeği için ekipler arama kurtarma çalışması yapıyor.

Yorumlar (0)