Ankara'da 24 daireli binanın kolonu patladı: Bina hemen tahliye edildi

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Selçuklu Mahallesinde 4 katlı ve 24 daireli bina, kolonu patlaması sebebiyle boşaltıldı.

YAŞAM 04.09.2021, 08:24
Ankara'da 24 daireli binanın kolonu patladı: Bina hemen tahliye edildi

Sincan’da Selçuklu Mahallesindeki 24 daireli binanın zemin katının kolonu patladı.

24 daireli bina boşaltıldı

Binanın kolonunun patlamasıyla olay yerine itfaiye, polis ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon ve Sincan Belediyesi ekipleri sevk edilirken, bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Binada yaşayan vatandaşları tahliye eden ekipler, tedbir amaçlı olarak elektrik, doğal gaz ve su vanalarını kapattı.

Bina sakinleri, binadan tahliye edildikten sonra bir bölümü akrabalarına, 3 aile ise Büyükşehir Belediyesinin misafirhanesine yönlendirildi.

“Bina mühürlenecek”

Sincan Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Barın, olay yerine gelerek incelemede bulunurken 40 yıllık binanın kolonunun patladığını, tahliye işlemlerinin tamamlandığını dile getirdi ve şöyle devam etti:

"Binanın mühürlenmesi gerçekleştirilecek. Hafta sonu olmasına rağmen inceleme işlemleri başlatıldı. Binanın boşaltılıp, boşaltılmaması konusunda bir karar verilecek. Bina, büyük ihtimalle boşaltılır. Ardından riskli yapıya girer. Vatandaşlarımız şefkat evlerine ve akrabalarının evlerine gitti. Güvenlik önlemleri alınmış durumdadır." 

Belediye ekiplerinin mühürlediği binanın, güvenlik ekiplerine teslim edildiği belirtildi.

Yorumlar (0)