Ankara Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında evsizlere kucak açtı!

Başkent Ankara’da etkili olan kar yağışı sonrası etkisi iyice gösteren soğuk, dışarıda kalan evsizlere zor anlar yaşattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, herhangi bir kurum hizmetinden yararlanamayan evsizlerin ihtiyaçlarını karşılamaya karar verdi. Evsizler, soğuk kış günlerini barınma evlerinde geçiriyorlar.

YAŞAM 20.02.2021, 13:20 21.02.2021, 11:46
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında evsizlere kucak açtı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerini sokaklarda geçiren evsizlere kucak açıyor. Herhangi bir kurum hizmetinden yararlanamayan ve çeşitli maddi nedenlerden dolayı evsiz kalan mağdurlara yardım eli uzatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, barınma evlerinde vatandaşları ziyaretçi olarak kabul ediyor.

‘Başkent 153’ hattına gelen ihbarlar doğrultusunda evsizlere yardım ediliyor

Belediyenin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda; Ulus ve Dışkapı ilçelerinde bulunan barınma evlerinde kapılar, evsizlere 24 saat açık bırakıldı. Belediye ekipleri, ‘Başkent 153’ telefon hattına duyarlı vatandaşlar tarafından gelen ihbarları değerlendiriliyor.



Belediye ekipleri, özel araçlarla bulundukları yerden evsizleri alıyor ve barınma evlerine götürüyor.

Barınma evlerine girmeden önce evsizler, salgın nedeniyle öncelikle HES kodu ile sorgulanıyorlar, ardından kayıt işlemi yapıldıktan sonra banyo, berber, yeni kıyafet ve 24 saat sıcak su gibi temel ihtiyaçlar gideriliyor.



Gün aşırı dezenfekte edilen barınma evlerinde, psikososyal hizmetin yanı sıra misafirleri dinlenme odalarında keyiflerine bakıyorlar. 15 gün boyunca hizmet alan evsizler, talepleri doğrultusunda sürelerini uzatabiliyorlar.

Yorumlar (0)