Ankara BB'den, hayvanlara müdahale için ilk yardım eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların acil durumlarda hasta ve yaralı hayvanlara müdahalede bulunabilmesi için ilk yardım eğitimi verilecek.

YAŞAM 19.11.2019, 11:05
Ankara BB'den, hayvanlara müdahale için ilk yardım eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesince ücretsiz olarak teorik ve uygulamalı verilecek olan eğitim, 23 Kasım Cumartesi günü 13.30-17.00 saatleri arasında Belediye Konferans Salonu'nda yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, "Silahlı yaralanmalardan trafik kazalarına, yanmalardan boğulmalara kadar çeşitli acil durumlarda hayvanlara nasıl müdahale edileceği konusunda üniversitelerden gelen uzman eğitmenlerimiz bu eğitimleri verecek." şeklinde açıklamada bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, toplumsal bilinçlenmeyi artırmak istediklerini, bu amaçla veterinerler, bilim insanları, üniversiteler ve hayvanseverlerle hareket etmek istediklerini bildirdi.

Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi Sorumlu Veterineri Elif Funda Karaisaoğlu Onga ise hayvanlara ilk yardımın hayat kurtardığına dikkati çekti.

Yorumlar (0)