Ankara BB'de "Kriz Merkezi" kuruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele kapsamında, olası kriz anında oluşabilecek her türlü ihbar, şikayet ve talepleri karşılamak maksadıyla "Kriz Yönetimi Merkezi" kuruldu.

YAŞAM 18.03.2020, 14:01
Ankara BB'de "Kriz Merkezi" kuruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kriz Yönetimi Merkezi'nde, EGO ve ASKİ Genel müdürleri ve daire başkanları da bulunuyor.

ALO 153

Olası kriz anında "ALO153"e ve kriz destek masalarına gelen bütün ihbar, şikayet ve talepler anında Kriz Yönetimi Merkezi'ne ulaştırılacak. İlçelerde ve kırsal alanlarda da hizmet verebilmek amacıyla muhtarlarla da iş birliği yürütülecek.

Bu süreçte yapılacak dezenfeksiyon işlemleri de belirlenen plana göre eksiksiz ve etkin şekilde sürdürülecek. İl çapında tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla krize ilişkin koordinasyon içinde hareket edilecek.

Yemek çadırları

Ankaralıların her türlü ihtiyacını karşılamak için "B Planı"nı da hazırlayan Kriz Yönetimi Merkezi, olası ihtiyaç anında muhtelif yerlere yemek çadırları kuracak.

Çadırların kurulumu İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı tarafından, ekmek ihtiyacı Halk Ekmek Fabrikası tarafnıdan, yemek ise EGO ve BELPA mutfaklarından sağlanacak. Tüm malzeme miktarları ve stoklar Kriz Yönetimi Merkezi'ne iletilecek.

Merkezdeki brimler

Kriz Yönetimi Merkezi'nin kararlarını uygulamak için de ayrıca "Gıda Yardım", "Ekmek ve Yemek Dağıtımı", "Stok ve Depolar", "Sağlık ve Hijyenik Malzemelerinin Temini ve Dağıtımı", "Psikolojik Destek", "Evde Bakım ve Yaşlı Yardım", "Güvenlik", "Ulaşım", "Basın" ile "Bilişim ve İletişim" masaları da oluşturuldu.

Yorumlar (0)