Anjiyo olan adama geçmiş olsun diyen 48 kişi karantinada!

Gaziantep'te anjiyo olmasının ardından rahatsızlanınca hastaneye götürülen yaşlı adamın yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Yaşlı adama geçmiş olsun ziyareti yapan 48 kişi de karantina altına alındı.

YAŞAM 24.05.2020, 14:39
Anjiyo olan adama geçmiş olsun diyen 48 kişi karantinada!

Gaziantep'in İslahiye ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kozdere Mahallesi'nde ikamet eden 90 yaşındaki E.K. özel bir hastanede anjiyo oldu.

E.K. 9 Mayıs günü taburcu olarak evine geldi. 12 gün sonra yüksek ateş ve iştahsızlık belirtileriyle hastaneye giden E.K'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı.

E.K tedavi altına alınırken, filyasyon ekibi tarafından çalışma başlatıldı. E.K.'ye anjiyonun ardından geçmiş olsun ziyaretine geldikleri tespit edilen ve aynı mahalledeki 16 evde ikamet eden 48 kişi, karantina altına alındı.

Jandarma ekipleri, karantina altına alınan evlerin etrafına güvenlik şeridi çekti. Giriş-çıkışlara yasak getirilen evlerin çevresi ve içerisi Belediye ekiplerince ilaçlanarak dezenfekte edildi. Karantina altına alınanlar arasında olan M.K.(67), "Ben hiç dışarı çıkmayacak mıyım kardeşim." diyerek tepki gösterdi.

Mahalle camisinden anons geçilerek, vatandaşlara evlerinde kalmaları için uyarı yapıldı.

Yorumlar (0)