Anaokulunda skandal: Kayıp 3 çocuk saatler sonra bulundu!

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir anaokulunda 5 yaşlarındaki 3 çocuğun öğle saatlerinde kaybolduğu fark edilince büyük panik yaşandı. Çocuklar, saatler sonra anaokuluna 3 kilometre uzakta bulundu. Anaokulu yönetimine karşı tepki gösteren aileler ise müdür ve öğretmenleri şikâyet etti.

YAŞAM 22.06.2022, 13:41
Anaokulunda skandal: Kayıp 3 çocuk saatler sonra bulundu!

Olay, 21 Haziran Salı günü saat 11.00 civarında, Fuat Edip Baksı Mahallesi'ndeki bir anaokulunda yaşandı. Anaokulunda eğitim gören, 5 yaşında oldukları öğrenilen 3 çocuk, bir anda kayıplara karıştı. Çocukların anaokulunda olmadığını fark eden öğretmen ve personeller çevrede çocukları aramaya başladı. Yaşanan bu durumu öğretmen ve personellerin ailelere haber vermedikleri iddiası öne sürüldü.

Çocuklar kaybolduktan 3 saat sonra bulundu

Kayıp çocuklar servis şoförü tarafından yaklaşık 3 saat sonra anaokulunun 3 kilometre kadar uzağında, bitkin bir şekilde bulundu.

Kayıp çocukların aileleri, yaşanan bu endişe dolu olayın sonrasında polis merkezine giderek anaokulu müdürü Y.Ç. ile öğretmen G.B. hakkında şikayetçi oldular.

Aileler telaş yapmasın diye haber verilmedi

Kaybolan çocuklardan biri olan A.S.'nin annesi Deniz Can Sunkur, olayla ilgili okul yönetiminin çocukların kaybolduklarını kendilerine bildirmediğini, buna gerekçe olarak da telaş yapmalarını istemediklerini bunun için de haber verilmediğini ifade etti. Sunkur, "Çocuklar sabah saatlerinde 11.30 gibi ortadan kaybolmuşlar. Biz anaokulunun üst katında oturuyoruz. Anaokulu yetkilileri üst kata çıkıp evimize gelmişler ve diğer çocuğuma evde bakan anneme, üst kata çıkan bir çocuk olup olmadığını sormuşlar. Annem o sırada şüphelenip beni aradı. Annem, onlara bir durum olup olmadığını sorduğunda ise bir çocuğun ortadan kaybolduğunu söylemişler" dedi.

Hangi çocuğun kayıp olduğunu sorduklarında ise isim vermediklerini ifade eden Sunkur, "Annem kontrol yapmak için alt katımızda bulunan anaokuluna gittiğinde de kapıyı açmamışlar ve kayıp olan çocuğun hangisi olduğunu bilmediklerini söylemişler. Bu durumun üzerine ben de oğlumun öğretmenini aradım fakat telefonlarıma hiçbir şekilde cevap vermediği gibi sürekli de meşgule attı" şeklinde konuştu.

"Telaşlanmayın diye size haber vermedik"

Daha sonra öğretmene mesaj atarak çocuğunun fotoğrafını istediğini fakat yine kendisine herhangi bir cevap verilmediğini söyleyen anne, "Ben de bunun üzerine iş yerimden çıkıp okula geldim fakat bana da okulun kapısını açmadılar. Bir müddet sonra kapı açıldı ve okulda çalışan bir personel, 'Telaş etmeyin diye size haber vermedik. 3 çocuk şu an kayıp, içlerinden biri de sizin oğlunuz' dedi. O an tabi şok geçirdim. Polise haber verdiklerini söylediler" dedi.

Çocuğunun kaybolduğunu şans eseri öğrendiğini belirten anne Deniz Can Sunkur, olayın ardından polis merkezine giderek durumla ilgili şikayetçi olduklarını ifade etti.

"Çocukları tesadüfen bulmuşlar"

Anne Sunkur, karşıdaki okulun güvenlik kamera kayıtlarına baktıktan sonra çocukların gittiği yönün tespit edildiğini belirterek, "Bu çocuklar resmen tesadüfen bulundu. Saat 11.00 gibi kaybolan 3 çocuk 3 saat sonra saat 14.00 sıralarında bulunuyor ve çocuklarımızın durumu anaokulu tarafından biz ailelere bildirilmiyor. Burada görev yapan bir başka öğretmenin servis şoförü eşi, Çay Mahallesi’ne doğru giderken çocukları orada görmüş ve eşine telefon açıp çocukları bulduğunu söylemiş" dedi.

"Bize ne zaman haber vereceklerdi, çocuklarımız öldüğünde mi?"

Çocukların kayboldukları 3 saat içinde başlarına kötü bir hal gelebilme ihtimali olduğunu belirten Sunkur, "Çocuklar sıcaktan bunalıp kıyafetlerini çıkartmışlar. Bu çocuklar o sırada kötü niyetli birinin de eline geçebilirdi. Allah korusun trafik kazasına da kurban gidebilirlerdi. Bu kadar da sorumsuzluk olamaz. Çocukların kaybolduğu anda bize haber vermeleri gerekliydi. Bize ne zaman haber vereceklerdi, çocuklarımız öldüğünde mi yoksa çocuklarımızın cesetlerini bizim elimize verdiklerin de mi?" dedi.

"Olayın sorumluları cezalarını çekmeli"

Oğlunu çok yorgun bir halde bulduğunu dile getiren anne Sunkur, 3 çocuğun aynı anda anaokulundan kaybolmasının hiç normal bir durum olmadığını belitti. Sunkur, "Anaokulunda bir tane güvenlik personeli bile yok. Her öğretmen kendine ait olan sınıfının kapısını kilitliyor fakat binanın ana kapısı devamlı açık. Çocuklar da tabi ellerini kollarını sallayarak çıkıp gitmişler. Okul yönetimi o sırada biz çocukları yemeğe çıkarıyorduk şeklinde bahaneler söylüyorlar fakat 3 çocuğun birden okuldan çıkıp kayıplara karışması asla kabul edilir bir şey değil. Bu olayın sorumlusu olan öğretmen ya da müdür her kimse, cezasını çekmeli" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)