Anadolu kavşağında HES kodu denetimleri artırıldı: Riskli yolculara 4 bin TL ceza kesiliyor 

43 ilin geçiş güzergahında olan ve kilit kavşak olarak belirlenen Kırıkkale’de Covid-19 önlemleri kapsamında denetimler sıklaştırıldı. HES kodu denetimlerinde riskli ve temaslı olduğu belirlenen kişilere 4 bin 50 TL idari para cezası uygulandı. 

YAŞAM 15.08.2021, 10:01 16.08.2021, 09:05
Anadolu kavşağında HES kodu denetimleri artırıldı: Riskli yolculara 4 bin TL ceza kesiliyor 

Kırıkkale Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre il genelindeki Covid-19 ile mücadeleye daha fazla ağırlık verilmiş durumda. Salgınla mücadele kapsamında denetimler devam ederken İl Salgın Denetim Merkezi ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vaka artışının önüne geçebilmek için HES kodu denetimlerini artırdı. 

Temaslı ve pozitif kişilere ceza yazılıyor 

43 ilin geçiş güzergahı olması sebebiyle Anadolu kavşağı olarak görüşen Kırıkkale’de özellikle şehirler arası yolcu otobüslerinde seyahat eden kişiler için denetimler yapılıyor. Bunun yanında özel araçlarıyla seyir halinde olan kişiler de durduruluyor. Seyahat edenlerin HES kodu kontrolleri gerçekleştiriliyor. 

Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen denetimlerde Bursa’dan Ordu’ya gitmekte olan bir otobüste Hacı Hasan A., isimli yolcunun temaslı olduğu tespit edildi. Polis ekipleri, durumu İl Salgın Denetim Merkezi’ne bildirdi. Uygulama noktasına gelen filyasyon ekipleri, karantinada olması gereken kişiye 4 bin 5 TL idari para cezası kesti. 

Yorumlar (0)