Amcanın kafasına kolonya dökmüştü! 5 yıl hapsi isteniyor

İstanbul'da 57 yaşındaki İhsan Öztürk'e maske takan ve kafasına zorla kolonya döktüğü görülen kişi için istenen ceza belli oldu. 

YAŞAM 21.10.2020, 11:55
Amcanın kafasına kolonya dökmüştü! 5 yıl hapsi isteniyor

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının ilk tespit edildiği ve 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildiği dönemde, birçok yaşlı vatandaş tacize uğramıştı. Bir amcaya zorla maske takarak kafasına kolonya döken ve o anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan bir kişiye sert tepki gösterilmişti. 

Olay, İstanbul'un Bağcılar ilçesinde meydana gelmişti.

Osman Koçyiğit isimli şahıs, 57 yaşında olduğu öğrenilen İhsan Öztürk'ün suratına maske takarak, kafasına zorla kolonya dökmüştü. Ahlaksızlık örneği sergileyen şahıs, daha sonra bu anları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Söz konusu şahıs hakkında 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezası talep edildi. Konuya ilişkin iddianame Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı.

Osman Koçyiğit'in 19 Mart 2020 tarihinde İhsan Öztürk'ü yanına çağırdığı belirtilen iddianamede, sanığın yaşlı adamın suratına maske taktığı ve "Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığına yakalanmış." dediği, daha sonra da "acil müdahale ekibinin geldiğine" dair uydurma sözler sarf ettiği aktarıldı. 

İddianamede, 57 yaşındaki İhsan Öztürk'ün kafasına kolonya döken Osman Koçyiğit'in, "Aferin, şimdi hiç kimseye bulaşma." dediği ve o anlara ilişkin görüntüleri de TikTok hesabı üzerinden paylaştığı belirtildi. 

Söz konusu videonun yaşlı adamın oğlu olduğu öğrenilen Ahmet Öztürk tarafından fark edildiği kaydedilen iddianamede, sanığın "özel yaşama dair ses ve görüntüleri yayınlamak" suçundan 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezası alması istendi. 

Bakırköy 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, ilerleyen dönemde bu davanın duruşmasının görüleceği öğrenildi. 

Yorumlar (0)