Ambulans kiraladı, 112 kilo uyuşturucu getirirken yakalandı!

İstanbul'da bir şahıs, hasta olduğunu belirterek özel bir şirketten ambulans kiraladı. Söz konusu şahıs, Diyarbakır'dan 112 kilo esrarla dönmek üzereyken yakalandı.

YAŞAM 07.05.2020, 13:39
Ambulans kiraladı, 112 kilo uyuşturucu getirirken yakalandı!

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sur ilçesi Mermer Jandarma Karakol Komutanlığı önünde yol kontrolü gerçekleştirdiği esnada hareket halindeki bir ambulans, arama noktasının 100 metre gerisinde aniden durdu. 

Ardından yavaşça hareket eden ambulans bu defa ekiplerce durduruldu.

Ambulansta bulunan iki görevli ile şoförün şüpheli hareketleri üzerine jandarma, aracın ilk durduğu yere gitti. Yol kenarına fırlatılmış 6 parça valizin içerisinde jelatine sarılmış ve satışa hazır durumda 112 kilogram esrar ele geçirildi. 

Zanlının hasta olduğunu söylediği ve Diyarbakır’a gitmek için özel bir şirketten ambulans kiraladığı ortaya çıktı. 

Diyarbakır Valiliğinden konuya ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul’da ikamet eden F.B. isimli şahsın hasta olduğunu ve Diyarbakır’a gitmesi gerektiğini beyan ederek, özel bir şirketten ambulans aracı kiraladığı, aracın Diyarbakır merkezine yaklaştığında şüpheli şahsın fikir değiştirerek Lice ilçesine gitmesi gerektiğini söylediği, ambulansın Lice ilçesine geldiğinde şüpheli şahsın telefon ile görüşme gerçekleştirmesi sonucu yabancı bir şahsın 6 parça valizi şüpheliye teslim ederek ambulansa koyduğu, şahsın valizleri aldıktan sonra ambulans görevlilerine İstanbul’a dönmek istediğini söylediği tespit edilmiştir."

Bulunan uyuşturucu maddelerin koruma altına alındığı kaydedilirken, şüpheli F.B. ise gözaltına alındı.

Ambulans şoförü ile yanında bulunan iki kişi, ifade vermelerinin ardından serbest bırakıldı.

Jandarma ekipleri, uyuşturucuyu sağlayan zanlı veya zanlıların yakalanması amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)