Amasya’nın simgelerinden olan yalıboyu evlerinde yangın çıktı 

Yeşilırmak kenarında bulunan ve Amasya’nın simgelerinden olan tarihi yalıboyu evlerinde gece saatlerinde yangın çıktı. Sebebi henüz bilinemeyen yangın, otel ve restoran olarak kullanılan eski bir konakta başladı, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda kontrol altına alınabildi. 

YAŞAM 23.05.2021, 12:43 24.05.2021, 13:45
Amasya’nın simgelerinden olan yalıboyu evlerinde yangın çıktı 

Yeşilırmak’ın Amasya kolunda bulunan tarihi yalıboyu evlerinde gece saatlerinde sebebi henüz bilinmeyen bir yangın başladı. Irmak boyunca sıralanan tarihi ve turistik konaklardan restoran ve otel olarak kullanılan bir evde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede tüm konağa yayıldı.

150 yıllık 3 katlı konaktaki yangını gören vatandaşlar, itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışırken polis ekipleri de konağın etrafındaki ahşap evlerde kalan vatandaşları tahliye etti.



Gece başladı, rüzgardan dolayı kontrol altına alınamadı

Gece 02.00-03.00 arasında başladığı tahmin edilen yangın, rüzgarın fazla olması sebebiyle zar zor kontrol altına alınabildi. En büyük teselli ise alevlerin diğer ahşap evlere sıçramadan söndürülmesi oldu.

Amasya’nın gözbebeği olan yalıboyu evlerindeki yangın için söndürme çalışmaları henüz son bulurken bölgeye gelen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, polis ekipleriyle birlikte hasar tespit çalışmalarına katıldı. Sarı, can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz, dedi. 

Yorumlar (0)