Amasya'da orman yangını önlemleri: Girişler yasak!

Amasya genelinde orman yangını riskini en aza indirmek için Kasım ayına kadar uygulanacak önemli kararlar alındı. Buna göre kent genelinde anız yakılamayacak. Belirlenen bölgelerdeki ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Ormanlık alanlara yakın yerlerde yapılacak düğünlere de kısıtlama getirildi.

YAŞAM 19.07.2022, 16:58 20.07.2022, 08:57 Hakan Öksüz
Amasya'da orman yangını önlemleri: Girişler yasak!

Havaların ısınmasıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan orman yangınlarının artması üzerine yetkililer harekete geçti. Kent genelinde orman yangınlarının yaşanmaması için bazı tedbirler alan Amasya İli Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu, Kasım ayına kadar ormanlara giriş ve çıkışların yasaklandığını bildirdi.

Belirlenen bölgelerde piknik yapılamayacak!

Sıcaklardan bunalan vatandaşların oranlara giderek piknik yaptığını ve mangal yaptığını aktaran komisyon, yangın riskinin en aza indirilmesi için bu tedbirleri uygulamak zorunda kaldıklarını belirtti. Buna göre yetkililer tarafından belirlenen ormanlık alanlar dışındaki bölgelerde gezmenin, motorlu araç kullanmanın ve piknik yapmanın yasaklandığı kaydedildi.

Anız yakmak yasaklandı, düğünlere kısıtlama gelecek!

Amasya genelinde anız yakımının yasaklandığı ifade edildi. Yetkililer tarafından izin verilen piknik alanlarında 31 Ekim tarihine kadar saat 19.00'dan sonra ateş yakılamayacağı aktarıldı. Ormanlık bölgelere yakın yerlerde yapılan düğünlerde de dilek balonu ve havai fişek gibi yanıcı maddeler kullanılamayacak. Söz konusu yasaklara uymadığı belirlenen kişiler, ağır cezalarla karşı karşıya kalacak.

Yorumlar (0)