Amanos Dağları'nın 'nazar boncuğu' ziyaretçilerin ilgi odağı oldu

Hatay Amanos Dağları'nda bulunan ve kuş bakışı görüntüsüyle bir nazar boncuğunu andıran yangın göleti ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

YAŞAM 01.10.2020, 01:20
Amanos Dağları'nın 'nazar boncuğu' ziyaretçilerin ilgi odağı oldu

Hatay, Amanos'ta bulunan ve kuş bakışı görüntüsüyle bir nazar boncuğunu andıran yangın göleti büyük bir ilgi odağı oldu.

Erzin ilçesindeki orman yangınlarını söndürmek amacıyla oluşturulan ve yaklaşık olarak 25 metre çapında, 3 metre derinlikteki yangın göleti, çam ormanının ortasındaki muhteşem görüntüsüyle "doğanın gözü" olarak anılıyor.

Aynı zamanda görüntüsüyle nazar boncuğunu da andıran büyüleyici gölet, fotoğraf tutkunları ve doğa severlerin de uğrak mekanı haline geliyor.

Ziyaretçilerden büyük ilgi

Bölgeden sorumlu olan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, göletin ziyaretçiler tarafından ilgi çektiğini ifade etti.

Drone çekimi için geliyorlar

Ketmen görüntüsünden dolayı göletin 'doğanın gözü' veya 'nazar boncuğu' olarak nitelendirildiğini kaydederek şu ifadelere yer verdi:

"Gerçekten de göletin çok güzel ve ilginç bir görüntüsü var. Doğa severlerin de büyük bir ilgiyle merak ettiği, gelip etrafında çayını kahvesini içtiği ve ardından fotoğrafını çektiği bir bölge burası. Yukarıdan baktığınız zaman içinde barındırdığı renkler bakımından adeta nazar boncuğu görüyorsunuz. Göletimiz amatör drone çekimi yapan kişilerin de uğrak yeridir diyebiliriz. Fotoğrafları sosyal medyada sık sık görüyoruz."

Yorumlar (0)