Altunizade metrobüs durağı şişti!

Aşırı yoğunluk nedeniyle Altunizade metrobüs durağı artık yolcu yükünü taşıyamıyor. Vatandaş çözüm istiyor.

YAŞAM 02.10.2019, 11:30
Altunizade metrobüs durağı şişti!

Metrobüs Altunizade durağında günlerdir sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk bitmedi. Ek olarak sefere konulan boş araçlar da Altunizade metrobüs durağında iki gündür özellikle sabah saatlerinde yaşanan yoğunluğa çare olmadı.

Metro ve metrobüs istasyonlarının bağlandığı Altunizade'de aşırı yoğunluk, adım atmakta bile güçlük çeken İstanbulluyu canından bezdirdi.

Vatandaştan gelen tepkiler üzerine bugün ek olarak sefere başlayan ve boş gelen araçlar da yoğunluğa çözüm olmadı.

İşlerine gitmek için metrobüs kullanmak isteyen İstanbullular, yaya üst geçidi ve metro çıkışlarına varan uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Kalabalıktan çıkamayan ve ilerleyemeyen bazı vatandaşlar, Altunizade metrobüs durağına gelen İBB yetkililerine tepkilerini dile getirdiler.

Metrobüs görevlileri, durakta oluşan yoğunluğu azaltmak için vatandaşların geliş ve gidiş yönlerini şerit ve dubalarla ayırmaya çalıştılar. 

Geçtiğimiz pazartesi ve salı günü Altunizade metrobüs durağında normalin çok üzerinde yoğunluk yaşanmış ve araçlara dahi ulaşamayan vatandaş isyan etmişti. Yaşananlar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Sözcüsü Murat Ongun, Üsküdar - Çekmeköy arasında hizmet veren metronun her seferinde Sögütlüçeşme durağından Altunizade'ye 3 boş metrobüs gönderileceğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)