Altun: İslamofobi, nefret suçu olarak görülmeli

İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Konferansı’nda konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İslamofobi, tüm dünyada nefret suçu olarak görülmeli. Bu suçla etkin şekilde mücadele edilmesi gerekiyor” dedi. 

YAŞAM 22.10.2022, 15:41 23.10.2022, 17:30
Altun: İslamofobi, nefret suçu olarak görülmeli

İletişim Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Beşiktaş’ta gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Konferansı’nda açılış konuşmasını İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptı. Teşkilatın ‘Enformasyon Başkanlığı Konferans Başkanlığı’nı devralmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Altun, tüm bakanlara katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

“Doğru bilgiye ulaşmanın zorlaştığı bir döneme şahitlik ediyoruz”

Dezenformasyonla mücadele konusunda sıkı bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Altun, “Bugün çağımıza baktığımızda, her açıdan doğruya ve gerçeğe ulaşmanın zorlaştığı hakikat ötesi bir döneme şahitlik ediyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, halklar ve hatta ülkeler yalan habere, dezenformasyona, çarpıtmaya ve algı operasyonlarına her geçen gün daha ağır bir şekilde maruz kalıyor” ifadelerini kullandı. 

“İslamofobi’yle mücadele etmek, tüm dünyanın asli görevlerinden biri”

Açıklamasında İslamofobi’ye ilişkin de ayrı bir parantez açan Altun, “İslamofobi, dünyadaki tüm toplumları parçalayan, küresel çapta huzursuzluk doğuran bir özelliğe sahip. Dolayısıyla İslamofobi, tüm dünyada nefret suçu olarak görülmeli. Bu suçla etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerekiyor. Yani bu suçla mücadele etmek yalnızca Müslümanların değil, tüm dünyanın asli görevlerinden biri olarak değerlendirilmelidir. Ancak maalesef ki bazı ülkeler bu insanlık suçuna karşı mücadele etmek bir yana, bu tür davranışlara destek veren uygulamaları yürürlüğe koyuyorlar. Bu tür ülkeler, İslam düşmanlığının kurumsallaşmasına hizmet ediyorlar” dedi. 

Yorumlar (0)