Altındağ olaylarıyla ilgili sıcak gelişme: 4 kişi tutuklandı

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması çerçevesinde tespit edilen 99 şüphelinin 4'ünün tutuklanmasına karar verilirken, 27 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

YAŞAM 25.09.2021, 13:40
Altındağ olaylarıyla ilgili sıcak gelişme: 4 kişi tutuklandı

10 Ağustos’ta Ankara'nın Altındağ ilçesinde Emirhan Yalçın'ın öldürülmesinden sonra sokaklarda karışıklık yaşanmış, olayların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

40 olay kayıtlara geçti

Yalçın'ın öldürülmesi ve Ali Yasin Güler'in yaralanması olayının ardından bu bölgedeki Suriyelilere ait iş yerlerine ve evlerine yönelik yasa dışı eylemlerle ilgili soruşturma sürüyor.

Bu çerçevede, Battalgazi Mahallesi'nde "mala zarar verme", "hırsızlık", "görevli memura mukavemet", "iş yeri dokunulmazlığının ihlali" ve "kasten basit yaralama" suçlarının belirlendiği 40 olay kayıtlara geçti.

99 şüpheliden 4’ü tutuklandı

Savcılık talimatıyla gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, olaylara karıştığı belirlenen 99 şüpheli gözaltına alınırken, zanlılardan 4'ü tutuklandı. 27 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden 68'i ise emniyetteki ifade işlemlerinden sonra bırakıldı.

Bir adli vakaya karışmayan fakat haklarında tedbir alınması gereken 42 şüpheli ise Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun 13. maddesi gereğince muhafaza altına alınmasına karar verildi.

Altındağ’da yaşananlar

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki bir parkta 2 grup arasında meydana gelen kavgada Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler bıçaklanmış ve hastaneye kaldırılan Emirhan Yalçın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Gözaltına alınan yabancı uyruklu A.M.A ile Y.A., "kasten adam öldürme" suçu dolayısyıla 11 Ağustos'ta tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)