Alperen Sakin'in ölümüyle ilgili yeni gelişme!

İzmir'in Çiğli ilçesinde okul servis aracında unutulan ve hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüyle ilgili 3 maarif müfettişi hakkında "ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak" nedeniyle iddianame hazırlandı.

YAŞAM 04.11.2019, 20:48
Alperen Sakin'in ölümüyle ilgili yeni gelişme!

Özel Sevgi Yumağı Anaokulunda denetim görevini yürüten ve denetim raporunu hazırlayan müfettişlerin ihmali olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasıın ardından, maarif müfettişleri N.K.A, S.S. ve B.K. hakkında dava açıldı.

İddianamede, maarif müfettişleri N.K.A. ve S.S tarafından 3-4 Şubat 2016'da söz konusu okulda denetimin ardından rapor hazırlandığı, B.K'nin de raporda inceleme yaptığı belirtildi.

Karşıyaka 1. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 3 sanık hakkında "ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

3 maarif müfettiş, 24 Aralık'ta mahkemeye çıkacak.

Ne olmuştu?

Çiğli ilçesinde 15 Ağustos 2017'de anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evinden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)