'Almanya'da kendimi misafir gibi hissediyorum'

Muğla ilinin Fethiye ilçesinde yaşayan yabancı gelinler, ülkelerine gittiklerinde güzelliklerine ve kültürel değerlerine hayran kaldıkları Türkiye'nin gönüllü kültür elçisi gibi çalışıyor.

YAŞAM 15.08.2019, 20:48
'Almanya'da kendimi misafir gibi hissediyorum'

Almanya'dan tatil için geldiği Muğla ilinin Fethiye ilçesinde tanıştığı Cenk Şimşek ile 23 yıldır mutlu bir evliliği olan Andrea Şimşek, ülkesi Almanya'da kendisini misafir gibi hissettiğini anlatıyor.

Andrea, Almanya'da ailesiyle yaşarken 1992 yılında Fethiye'ye tatile gelir. Düzenli olarak ilçeye tatil yapmaya gelen Andrea, burada tanıştığı Cenk Şimşek ile 1996 yılında dünyaevine girer.

Şimdi ise iki çocukları olan Şimşek çifti, ilçedeki bir oteli işletiyor.

Andrea Şimşek, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yıllar önce son dakika tatil kararıyla tesadüfen geldiğini söyledi.

Eşi Cenk Şimşek ile tanıştıktan sonra 4-5 yıllık arkadaşlığın ardından evlilik kararı aldıklarını belirten Andrea Şimşek, "Fethiye cennet gibi bir yer. Biz de cennette yaşıyoruz. Türkiye'nin havası güzel ve insanlar çok sıcak. Türkiye'de aile bağları çok kuvvetli. Bu benim çok hoşuma gitti." diyor.

Fethiye gibi bir yerde yaşadığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Andrea Şimşek, "Kışları Almanya'ya gidiyoruz. Kendimi Almanya'da misafir gibi hissediyorum. Bir iki hafta kaldıktan sonra Fethiye'ye dönmek istiyorum. Aile otelinin resepsiyonunda çalışıyorum. Evimiz, işimiz, arkadaşlarımız burada. Alman basını Türkiye'yi çok iyi anlatmıyor. Biz de gittiğimiz zaman güzellikleri anlatıyoruz. Çocuklarım tenis müsabakalarına katılıyor. Türkiye'nin birçok yerine gittim, çok güzel dostluklar edindim." şeklinde duygularını aktarıyor.

Stevi Kurt: Artık Türk'üm diyorum ve Türkiye'yi çok seviyorum

Fethiye'ye ilk olarak 14 sene önce tatile gelen 31 yaşındaki İngiliz Stevi de üç yıl önce Süleyman Kurt ile dünyaevine girdiğini, bir çocukları olduğunu anlattı.

Türkiye'de yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Stevi Kurt, şunları söylüyor:

"Türkiye'yi çok seviyorum ve artık Türk'üm diyorum. Türk insanı çok cana yakın ve sıcakkanlı. Hep bize yardımcı oldular. Burası benim evim. Ara sıra ülkeme gittiğimde burayı arıyorum. Burada yabancıları çok seviyorlar. Türkçeyi de Türk örf adetlerini de öğrendim. İngiltere'de bazen Türkiye ile ilgili kötü haberler çıkıyor. Gittiğim zaman Türkiye'ye niye gidilir, ne gibi güzellikleri olduğunu anlatıyorum. İngilizler artık Türkiye'ye daha çok geliyor."

Yorumlar (0)