Alkolsüzken alkollü çıktı, neredeyse ehliyeti gidiyordu!

Konya'da yeni yılın ilk trafik cezasını yiyen sürücü, aldığı hastane raporuyla alkolsüz olduğunu kanıtladı.

YAŞAM 01.01.2020, 18:15
Alkolsüzken alkollü çıktı, neredeyse ehliyeti gidiyordu!

Konya'da kent merkezinde yeni yıl kutlamaları sonrasında sürücülerin güvenliğini ve trafiğin düzenini sağlamak amacıyla 27 noktada yapılan güvenlik ve alkol kontrolünde toplamda bin 980 araç polis kontrolünden geçti. Kontroller esnasında Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinin Mesaj Caddesi'nde kontrol yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin durdurarak kontrol ettiği Faruk C., alkol testinde 0.56 promil alkollü çıktı.

Para cezası kesildi, ehliyeti alındı!

Polisin bin 228 TL idari para cezası kestiği Faruk C.'nin aynı zamanda ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Alkollü olmadığını söyleyen ama alkolmetre testinde 0.56 promil alkollü çıkan Faruk C., hastaneye giderek yaptırdığı tahlilde alkolsüz olduğunu kanıtladı. Hastane raporuyla Trafik Şube Müdürlüğü'ne giden Faruk C., ehliyetini geri almayı başardı.

"Kamera şakası yapıyorlar zannettim!"

Faruk C. isimli sürücü, başına gelen ilginç olayı “Dün akşam alkol kontrolü vardı. Bizi de polis ekipleri durdurarak alkolmetre ile test yaptılar. Ama bu alkol kontrolü yapılmadan önce ben meyve yemiştim ve meyveden de böyle bir şeyler çıkabiliyormuş. Bende de 0.56 promil alkol çıktı ve dün akşam çıkan haberlerin başında da ben umreye gittiğimi söyledim. O sırada ben gerçekten kamera şakası yapıyorlar zannettim. Ama sürekli bana gülüyorlardı meğer uygulamada alkol çıkınca benim umreye gittiğimi söylediğim için bana gülüyorlarmış" ifadeleriyle anlattı.

"Arkadaşlar da özür diledi, ehliyetimizi aldık"

Polis kontrolünden sadece 20 dakika sonra kan testi yaptırarak alkolsüz olduğunu ispatlayan Faruk C., ehliyetini geri alışını da "Ama yine de ben kendimden emindim sonra benim ehliyetime el konuldu. Daha sonra ben kendimi bildiğim için kendimi temizlemek istedim ve hastaneye giderek kan testi yaptırdım. Kan testini 20 dakika içerisinde alarak tekrar benim ehliyetimi alan amirleri buldum. Ve burada tekrar alkol testi yaptılar. Raporda da olduğu gibi alkolsüz çıktım ve ehliyetimi tekrar verdiler. İnsanlar yapılan haberlerin altına yorumlar yapmışlar, saygı duyuyorum ama kimsenin haksız yere günahını almayın ben alkol kullanan biri değilim. Arkadaşlar da özür diledi benden şükür ehliyetimizi aldık tekrar geriye" ifadeleriyle aktardı.

Yorumlar (0)