Alkolmetreyi üfleyemedi 'Makineniz bozuk' dedi: Ehliyetine el konuldu

Isparta’da alkollü olduğu belirlenen ve polis tarafından durdurulan bir sürücü, ayakta durmakta zorlanırken, yoğun çabalara rağmen alkolmetreyi üfleyemedi. ‘Sizin makineniz bozuk’ diyerek polislere cevap veren sürücünün ehliyetine 2 yıl el konuldu.

YAŞAM 19.07.2021, 12:56 19.07.2021, 14:19
Alkolmetreyi üfleyemedi 'Makineniz bozuk' dedi: Ehliyetine el konuldu

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 143. caddede gece saatlerinde alkol denetimi yaptı. 

“Tıkanıyorum, üfleyemiyorum”

Denetimde durdurulan bir otomobilin sürücüsü Kenan A., alkol sebebiyle ayakta durmakta zorlanırken, polisin uzattığı alkolmetreyi üfleyemedi. Otomobilinin otoparka çekileceğini duyan Kenan A., akrabası olan bir polisi aramak istediğini söyledi. Otomobilinin otoparka çekilmesini istemeyen ve alkolmetreyi üflememesi halinde ehliyetine 2 sene el konulacağını duyması üzerine Kenan A., “Tıkanıyorum, üfleyemiyorum” şeklinde cevap verdi. 

“Makineniz bozuk”

Otomobilinin otoparka çekilmesi gibi bir durumu kabul edemeyeceğini söyleyen Kenan A., “Arabamı bağlamaya yönelik bir hakkınız yok. Ben bu devlete para veriyorum. Üflemedim mi, üfledim. Makineniz bozuk” şeklinde açıklama yaptı. Sürücü Kenan A.’nın telefonuyla arayamadığı polis akrabasına bu sefer polis ekipleri ulaştı. Polisle görüşen trafik ekipleri, Kenan A.’ya görüştükleri arkadaşının, alkolmetreyi üflememesi halinde gerekli işlemlerin yapılmasını istediğini ifade etti. Daha sonra Kenan A., arkadaşından aracını almasını istedi. 

Ehliyetine 2 yıl el konuldu

Alkolmetreyi üflememesi üzerine 2 yıl boyunca ehliyetine el konulan Kenan A.’ya, 3836 TL de para cezası kesildi. 

Kenan A.’nın otomobilini, denetleme noktasına gelen polis arkadaşı alıp götürdü. 

Yorumlar (0)