Alkollü sürücü geceyi polislere zor ettirdi

Denizli’de gece devriye atan polis ekiplerinin dur ihtarına uymayan alkollü sürücü çok geçmeden yakayı ele verdi.

YAŞAM 05.05.2021, 11:41 05.05.2021, 16:59
Alkollü sürücü geceyi polislere zor ettirdi

Alkolmetreye kesik kesik üflediği için bir türlü sonuç alamayan polis ekiplerini çileden çıkaran sürücünün uzun uğraşlar sonucu yapılan ölçümlerde 2.88 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.

Sorulara dakikalarca düşünüp cevap verdi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesine Sümer Mahallesinde yaşanan olayda gece saatlerinde denetim yapan polis ekiplerinin dur ihtarına uymayıp kaçan 20 GK 935 plakalı aracın sürücüsü Kadir Baykın, kısa sürede yakalandı.

Aşırı alkollü olduğu her halinden belli olan Baykın, hem ayakta durmakta zorlandı hem de taşkınlık çıkarıp kaçmaya çalıştı. Alkol metreye üflemeyi reddeden Baykın, daha sonra ise sonuç çıkmasın diye kesik kesik üflemeye başladı. Polisin en sonunda, “Eğer şimdi de bunu tam şekilde üflemezsen işlem yaparım” sözleri üzerine alkolmetreye tam üfleyen Baykın’ın 2.88 promil alkollü olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Baykın’ı karakola götürmeye çalışan ekiplerin çabası yetersiz kaldı. Aşırı alkollü olan Baykın’ın kendisine yöneltilen soruları dakikalarca düşündükten sonra cevaplaması polis ekiplerine uzun süre sabır çektirdi. Baykın’ın kimliği ise uzun uğraşlardan sonra cüzdanında bulundu. 

“Devletim her şeyin üstündedir”

Ekiplere geceyi zor ettiren alkollü sürücüye dur ihtarına uymamaktan, kısıtlamayı ihlalden ve alkollü araç kullanmaktan toplamda 11 bin lira idari para cezası uygulandı.

İfadesi alınmak üzere karakola götürülmek için ekip aracına bindirilen Baykın, “Benim devletim her şeyin üstündedir” sözleriyle de kendini savunmaya çalıştı. Baykın’ın aracı ise daha sonra olay yerine çağrılan çekiciyle otoparka kaldırıldı.

Yorumlar (0)