Alışverişe gelen Bulgarlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu

Edirne’ye gelerek bütün alışveriş ihtiyaçlarını karşılayan Bulgar vatandaşlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda dönüş yolunda uzun otobüs ve araç kuyrukları oluşturdu.

YAŞAM 17.09.2022, 12:28 17.09.2022, 12:37
Alışverişe gelen Bulgarlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Edirne’den ülkeye giriş yapan Bulgar turistler, alışverişlerini burada tamamladıktan sonra tekrar ülkelerine dönmek üzere yola çıktı. Bulgar vatandaşlar, komşu ülkemiz Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun otobüs ve araç kuyruğu oluşturdu.

Bulgar turistler, esnafın yüzünü güldürüyor

1 Bulgar Levasının 9 lira 32 kuruşu bulmasından sonra ve ülkeye yalnızca kimlik ile girilebilmesinden itibaren ülkemize gelen Bulgarlar turistlerin sayısı her geçen gün daha da çok atış göstermeye devam ediyor. İstanbul, Trakya ve çevre illere de seyahat eden Bulgar turistler, esnafın ise yüzünü güldürüyor.

Bulgarlar vatandaşlar, sınır kuyruğunda halay çekerek bekliyor

Ülkelerine dönmek için sınırda uzun kuyruklar bekleyen Bulgar turistler ise hallerinden oldukça memnun. Zira sırasını bekleyen Bulgar vatandaşlardan bazıları tur otobüslerinden inip buradaki zamanlarını halay çekerek geçiriyor.

“Bulgar vatandaşların hepsi buraya alışveriş için geliyor”

Okullar açıldığı için Türkiye’de daha fazla alışveriş yaptıklarını ifade eden Bulgaristan vatandaşı Şaban Abdullah, ‘‘Sınırda oldukça fazla bir yoğunluk oluşuyor. Okullar açıldığı için Türkiye’de çok alışveriş yapılıyor. Bu yoğunluk o yüzden de olabilir. Bizde buraya 2 kızımıza okul alışverişi yapmak için geldik. Her şeyimizi aldık. Deterjan, yemek ve ufak kızlarıma çanta aldık. Şimdi Bulgaristan’a Haskovo’ya dönüyoruz” şeklinde konuştu.

“Bulgar turistler artık Edirne dışındaki şehirlere de gitmek istiyor”

Bulgaristan Kırcaali’den Türkiye’ye gelerek alışveriş yaptıklarını söyleyen Selime Ali ise gümrükte bekledikleri sıranın kendilerine gelmesi için bir süre beklediklerini belirterek, “Deterjan, temizlik ürünleri ve çocuklar için spor ayakkabı aldık. Yanımdaki 30 kişi yalnızca kimliği ile Türkiye’ye giriş yaptı. Bulgar vatandaşlar şimdi Türkiye’nin başka şehirlerine de turlar düzenlemesini istiyor. Çanakkale, İstanbul ve Kapadokya turu istiyorlar” diye konuştu.

“Bulgaristan’da hayat pahalı, o yüzden buradaki yoğunluk fazla”

Okular açıldığından dolayı daha fazla sayıda Bulgar turistin Türkiye’ye geldiğini ifade eden Semiha Durmuşali, ‘‘Bulgaristan’da hayat çok pahalılığı olduğu için Edirne’de fiyatlar bizlere daha uygun geliyor. Alışverişimizde buradan elbise, ayakkabı ve bir de baklava aldık. Neredeyse bütün Bulgar vatandaşlar buraya gelmiş. Çünkü dediğim gibi bizim ülkemiz Bulgaristan’da hayat pahalılığı var. Buradaki ürünler biraz daha uygun fiyatlı olduğu için Bulgar turistler buraya geliyor. Şu an ki yoğunluğun sebebi de okullar açılması. Aileler çocuklarının okul ihtiyaçları karşılamak için burada alışveriş yapıyor” şeklinde konuştu.

‘‘Kimlikle giriş yapıldığı için Bulgarlar, akın akın Edirne’ye geliyor’’

Bulgar vatandaşı olan Necdet Cevdet Şerif ise Türkiye’ye artık kimlik ile giriş yapılabildiğinden dolayı Bulgarların Edirne’ye akın akın geldiğini ve Türkiye’deki esnaf vatandaşlara katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)