Alıcı kılığına giren jandarma ekipleri tarihi eser kaçakçılarını yakaladı 

Kırıkkale’de alıcı kılığına giren jandarma ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yapan 3 kişiyi suçüstü yakaladı. 

YAŞAM 18.05.2021, 17:46 19.05.2021, 11:26
Alıcı kılığına giren jandarma ekipleri tarihi eser kaçakçılarını yakaladı 

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube’de görev yapan ekipler, tarihi eser kaçakçılarının peşine düştü. Değerli bir eser bulunduğunu ve bunların yasa dışı yollardan satılacağını öğrenen jandarma ekipleri hem eseri güvence altına almak hem de kaçakçıları yakalamak amacıyla harekete geçtiler.

Alıcı kılığına girerek satıcılarla iletişime geçen jandarma ekiplerinin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile başlattığı operasyonda 1900 yıl önce yazılmış İncil ele geçirildi.

Aramice el yazması İncil için 13 milyon dolar istediler



Z.Z., İ.B. ve H.E. isimli 3 kişi, ceylan derisi üzerine Aramice olarak el yazısıyla yazılmış 26 sayfalık İncil’i satmak için 13 milyon dolar istediler. Para hakkında ekiplerle pazarlık yaparlarken basılan hırsızlar, kaçamadan yakalanarak ifadeleri alınmak üzere merkeze götürüldü. 

İncil üzerinde yapılan ilk araştırmalara göre kitap, Milattan Sonra 1. Yüzyıl olan Erken Hıristiyanlık döneminde yazılmış. Ayrıca kitap içerisinde ayrıntılı olarak resmedilmiş Hz. İsa’nın çarmıha gerilmiş haldeki ikonografileri de yer alıyor.

Kaçakçıların soruşturmaları sürerken İncil de incelenmek üzere ilgili makamlara nakledildi. 

Yorumlar (0)