Alevlerin ortasında kalan 2 çocuğu kurtarmak için zamanla yarıştılar!

Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan bir apartmanın 4. katında meydana gelen yangında 2 çocuk mahsur kaldı. Çocuklardan bir tanesini kapıyı kıran komşular kurtarırken, balkonda yangının ortasında kalan çocuğu itfaiye ekipleri kurtardı. 

YAŞAM 18.07.2022, 08:42 18.07.2022, 15:26
Alevlerin ortasında kalan 2 çocuğu kurtarmak için zamanla yarıştılar!

Yangın, Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi 2461 Sokak üzerinde saat 23.00 sırasında 4 katlı bir apartmanın son katında meydana geldi. 

2 çocuk alevlerin arasında mahsur kaldı

5 yaşındaki Şerzan B. ve 7 yaşındaki Berkan B. isimli kardeşlerin, evde yalnız olduğu esnada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Pencerelerden alevlerin çıktığını fark eden vatandaşlar, hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar etti. Çocuklar ise alevlerden farklı yerlere kaçtı. Balkonda mahsur kalan küçük çocuğu fark eden vatandaşlar, evin kapısını kırıp içeri girdi ve Berkan B. isimli çocuğu kurtardı. Vatandaşlar bir anda evin iç kısmını yoğun alev ve dumanın kaplaması sebebiyle balkondaki Şerzan B’ye ulaşamadı. Alevlerin bütün evi kaplamasıyla birlikte vatandaşlar, balkonda mahsur kalan çocuğu güvenli bir yere yönlendirdi ve üzerine karşıdan hortum ile su tuttu. Kısa süre içinde olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, merdivenle ilk başta yangına müdahale etti, daha sonra balkonda büyük korku içinde bulunan Şerzan B. isimli çocuğu kurtardı. Şerzan B’nin ayaklarının alt kısmının yandığı belirtilirken, Berkan B.’nin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. İki çocuk hastaneye kaldırıldı. Yangın sebebiyle ev kullanılamaz duruma geldi. Yangın anları ve mahallelinin yaşadığı panik anları, telefon kamerasına yansıdı. Yangınla ilgili polis ve itfaiye ekiplerinin soruşturması sürüyor.

"Su tuttuk" 

Çocuklara su tutan Mehmet Sucu, "Kalabalığın sesi geldi ve dışarı çıktığım zaman alevleri gördüm. Çocuk balkona gelince ben de ona hortumla su tuttum ve yönlendirdim. Hanımla birlikte hortumla ve kovalarla atabildiğimiz kadar su attık. Ardından da itfaiye geldi. Evde 2 çocuk vardı. Su tutmasak yanarlardı" sözlerini kullandı. 

“Eve giremedik" 

Yaşananları anlatırken gözyaşlarını tutamayan bir komşu, "Denizden gelmiştim, alevleri gördüm. Eve girmek istedik fakat başaramadık. Evin yarısına kadar gidebildim fakat dumanlar yüzünden geri dönmek durumunda kaldık. Çok duman vardı. Müdahale edemedik ve ardından itfaiye ekipleri geldi. Çocuklardan bir tanesi balkonun dibindeydi, üzerine su tuttuk fakat çocuk bayağı yanmıştı. Ayaklarının altı yanmış, hatta kemiğe kadar dayanmıştı. Herkes yardım etmeye çalıştı. Komşunun, çocuğun üstüne su tutması sayesinde yangının büyümesini engelledi" açıklamasını yaptı.

“Girmeseydik ölebilirlerdi”

Kapıyı kırarak, alevlerin ortasında kalan çocuğu kurtaran Gökhan Kılıç, "Dumanın çıktığını fark ettik, koşarak yukarıya çıkıp kapıyı kırdık. Çocuğun bir tanesini çıkardık. Diğer çocuğu ise itfaiye ekipleri aldı. Biz yalnızca odadaki çocuğa ulaşabildik. Kapı zaten kilitliydi zor kırıp girebildik ve girmeseydik çocuklar ölebilirlerdi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)