Alevlerden kaçan yaşlı kadın balkondan atladı

Başkent ankara'da bir apartmanda çıkan yangında alevlerin arasında kalan yaşlı kadın, balkondan kendini aşağı atarak kurtuldu.

YAŞAM 13.11.2019, 09:30
Alevlerden kaçan yaşlı kadın balkondan atladı

Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde sabaha karşı bir apartman dairesinde yangın çıktı. Yangında 2'si çocuk, 5 kişi dumandan etkilenerek zehirlendi.

Edinilen bilgilere göre, Çankaya ilçesi Balgat Ziya Bey Caddesi'ndeki 3 katlı apartmanın zemin katının altında bulunan dairede yangın çıktı.

Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın sırasında uykuda olan ev sahibi Necla Erdal ile kızı ve iki torunu, yoğun dumandan etkilendiler ancak Necla Erdal karbonmonoksite rağmen uyanarak ailenin hayatını kurtardı.

Yangının 100 İtfaiyeye ihbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi yönlendirilirken, apartmanda oturan diğer vatandaşlar ise polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yaşlı kadın balkondan atlayarak kurtuldu

Başladığı andan itibaren kısa sürede büyüyen ve binayı kuşatan yangında alevler arasında kalan Necla Erdal, binanın kot kısmındaki balkondan aşağı atlayarak yaralı kurtuldu. Kızı Ayşe Karabulut ile torunları Mirza Mustafa ve Miray da içeriye giren itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yangın sırasında yoğun dumandan etkilenen üst kattaki dairede oturan yatalak hasta Fatma Terzi de sağlık ekipleri tarafından sedye yardımıyla dışarı çıkarılarak kurtarıldı.

Yoğun ve zehirli dumandan etkilenen 2'si çocuk 5 kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürüldü.

İtfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınan yangın kısa süre sonra da tamamen söndürüldü. Yangının çıkış sebebinin tespit edilebilmesi için araştırma başlatıldı.

Yorumlar (0)