Alanya'da tur teknesi battı!

Alanya'da tur teknesinin batması nedeniyle yaşamını yitiren bir kişinin cansız bedeni bulundu. 

YAŞAM 03.11.2020, 13:38
Alanya'da tur teknesi battı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde tur teknesi battı.

Söz konusu tur teknesinin Alanya Kalesi Fosforlu Mağarası mevkiinde henüz tespit edilemeyen bir sebeple battığı öğrenildi. 

Kıyıdan 50-100 metre açıkta batan tur teknesinin fark edilmesi üzerine sahil güvenlik ekiplerine ihbarda bulundu. Bölgeye ulaşan sahil güvenlik ekipleri, bir kişinin cansız bedenini buldu. 

Konuya ilişkin açıklama Sahil Güvenlik Komutanlığından geldi.

Açıklamada, Alanya ilçesinde bulunan Fosforlu Mağarası mevkiinde saat 11.10'da bir tur teknesinin battığına yönelik ihbar geldiği ifade edildi. 

Bunun üzerine bir sahil güvenlik dalış timi ile iki sahil güvenlik botunun olay yerine gönderildiği belirtilen açıklamada, ilk olarak 5 tekne mürettebatı ile 32 kişinin kayalıklara çıktığı, toplam 37 kişinin ekipler tarafından kurtarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, kurtarılan 37 kişinin Alanya Balıkçı Barınağı'nda bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildiği ifade edilerek, söz konusu tur teknesinde bir kişinin de cesedine ulaşıldığı aktarıldı.

Tur teknesinde toplam 38 kişinin yer aldığının öğrenildiğini belirtilen açıklamada, arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi. 

Belediye Başkanı da açıklama yaptı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de tur teknesinin batmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Alanya Belediye Başkanı Yücel, tur teknesinin battığına ilişkin gelen ihbar üzerine ekiplerin hızlı bir şekilde harekete geçtiğini kaydetti. 

Yücel, tur teknesinin içerisinde dar alanda bulunan 37 yaşındaki kişinin çıkmayı başaramadığını ve yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bu kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Yaşamını yitiren kişinin dalgıçlar tarafından karaya çıkarıldığını aktaran Yücel, olay bölgesinde birden fazla ambulansın bekletildiğini ifade etti.  

Yorumlar (0)