Alanya'da başlayan yangın kontrol altında

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Bayırkozağacı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale çalışmaları sabaha kadar devam etti. Yangının kontrol altına alındığı kaydedildi.

YAŞAM 27.01.2023, 23:44 28.01.2023, 09:42 Hakan Öksüz
Alanya'da başlayan yangın kontrol altında

Antalya'da ormanlık alanda başlayan yangın, bölge sakinlerini tedirgin etti. Alanya ilçesinde yer alan bir ormanlık alanda başlayan yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ve orman ekibi bölgeye gönderildi. Ekiplerin, gece saatlerinde yangına karadan müdahale ettiği kaydedildi.

Bayırkozağacı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangının çıkış sebebine ilişkin bilgi verilmedi. Yangınla ilgili açıklamada bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ekiplerle birlikte iş makinelerinin de bölgeye gönderildiğini söyledi.

Bayırkozağacı Mahallesi tahliye edildi

Yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığına vurgu yapan Adem Murat Yücel, "Alevlerin geniş bir alana yayıldığını söyleyebiliriz. Buraya yakın yerleşim bölgeleri var. Tedbir amaçlı Bayırkozağacı Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımızı tahliye ettik. Yayılma olasılığına karşı mahalleyi boşalttık. Zaman zaman yağmur da yağıyor. Ekipler, mücadelesini sürdürüyor." dedi.

Sağanak yağış, yangının büyümesini önledi

Sabaha kadar süren çalışmalar sonucunda yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, rüzgarın etkisiyle yayılan yangının daha fazla büyümesinin önüne geçti. 

65 orman yangın işçisinin yanı sıra çok sayıda orman muhafaza memurunun görev aldığı çalışmada 12 arazöz, 8 ilk müdahale aracı ve 5 tanker kullanıldı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Bayırkozağacı Mahallesi'nde yaşayan kişilerin evlerine döndüğü belirtildi.

Yorumlar (0)