Alacak davası: Sosyal medya yazışmaları delil sayılır mı?

Ankara’da yerel mahkemede görülen bir alacak davası Yargıtay’a taşındı. Söz konusu davada Yargıtay’dan emsal niteliğinde bir karar verildi.

YAŞAM 09.09.2022, 16:46
Alacak davası: Sosyal medya yazışmaları delil sayılır mı?

Müvekkilinin vekalet ücretini ödememesi sonrasında Ankara’da bir avukat, söz konusu kişiye icra takibi başlattı. Müvekkil ise bu durumun ardından borçlu olmadığının belirlenmesi talebi ile karşı dava açtı. Yapılan inceleme sonrasında iki taraf arasında yazılı bir ücret anlaşması olmadığı ifade edildi. Bu tespitin sonrasında yerel mahkeme, davanın reddini istedi. Avukat tarafından gerçekleştirilen itirazın ardından konu Yargıtay’a götürüldü.

Döküm oluşturulduğu ifade edildi

Dosyayı inceleyen Yargıtay, avukat tarafından müvekkiline yollanan elektronik alanlardaki konuşmalarda, yazışmalarda, 8 bin lira vekâlet ücretinin istendiği, masrafların tek tek sıralandığı ve SGK’ya açılacak dava ile ilgili döküm oluşturulduğunu ifade etti.

E-Posta ve sosyal medya konuşmaları kanıt niteliğinde görüldü

Edinilen bilgilere göre, bahsi geçen yazışmaların incelenmemesini eksik değerlendirme olarak gören Daire, mahkemenin verdiği kararı bozdu. Yargıtay, davacının borcu bulunup bulunmadığının karar verilmesi gerekirken yarım inceleme ile yazılı olarak davanın kabul edilmemesinin yasaya ve usule olduğuna vurgu yaptı.

Bunun yanı sıra sosyal medya ve e-Posta üzerinden sağlanan konuşmaların, kanıt niteliğinde olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)