AKUT'un uygulamasıyla internetsiz mesaj atılabiliyor!

Elazığ'da yaşanan ve çok sayıda ilimizde hissedilen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası "AKUT Güvendeyim" uygulaması gündem oldu.

YAŞAM 25.01.2020, 02:11
AKUT'un uygulamasıyla internetsiz mesaj atılabiliyor!

Elazığ'da yaşanan 6,8'lik depremin ardından sosyal medyada "AKUT Güvendeyim" uygulaması gündeme düştü.

İnternetsiz mesaj atılıyor!

"AKUT Güvendeyim" uygulamasını telefonunuza indirip yakınlarınızın numarasını kaydettikten sonra deprem olması halinde internet olmasa da "güvendeyim" butonuna basıldığında kaydedilen numaralara kısa mesaj atılıyor.

"SMS ve internet tercih edilmeli"

Öte yandan, Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi için ekiplerin faaliyete geçirildiğine değinilen açıklamada, "Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Telefon görüşmelerinde mümkünse web tabanlı uygulamaların ve SMS'lerin tercih edilmesi önem arz ediyor. Doğal gaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kesinlikle kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır." denildi.

Yorumlar (0)