Aksaray'da kısıtlamayı ihlal ederken yakalandı, kendini araca kilitledi

Aksaray'da COVID-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde uygulanan tam kapanmada kısıtlamaya riayet etmediği belirlenen sürücü, karşısında medya mensuplarını görünce aracın camlarını ve kapısını kapatıp arkadaşıyla beraber kendini arabaya kilitledi.

YAŞAM 02.05.2021, 18:23
Aksaray'da kısıtlamayı ihlal ederken yakalandı, kendini araca kilitledi

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aksaray’da da COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadele çerçevesinde geniş kapsamlı denetimler sürüyor. İl genelinde gerçekleştirilen uygulamalarda tüm araçlar bir bir durdurularak kontrol edilirken, Zafer Mahallesi Eski Cezaevi Kavşağı'nda uygulama yapan emniyet güçleri, bir aracı durdurdu. 

Kendilerini araca kilitlediler

Sürücü Y.T. (24) ile yolcu olarak bulunan U. M.’nin (23) izin belgesi olmadığını belirleyen güvenlik güçleri, sürücü ve yanındaki şahsa cezai işlem uygulamak istedi. Arabadan ineceği esnada karşısında gazetecileri gören sürücü, otomobilin kapısını sert bir biçimde kapatıp kendini ve arkadaşını arabaya kilitledi. Basın mensuplarının çekim yaptığını bahane ederek arabadan inmeyi kabul etmeyen iki gence, sokağa çıkma sınırlamasına riayet etmemekten toplam 6 bin 300 Türk lirası idari para cezası kesildi. 

Drift atarak uzaklaştı

Ceza işleminin tamamlanmasının ardından sürücü, drift atarak olay mahallinden ayrıldı. Bu durum üzerine araç sürücüsüne tehlikeli araç kullanmaktan ve bir kez daha 'dur' ihtarına uymamaktan dolayı 458 Türk lirası daha cezai işlem uyguladı. 







Yorumlar (0)