AKOM’dan İstanbul’a kar uyarısı: Ocak ayındaki gibi olabilir!

AKOM tarafından kuzeyden beklenen soğuk hava dalgasının kar yağışını getirebileceği ve İstanbul’da geçtiğimiz Ocak ayında meydana gelen kar kalınlıklarına ulaşılabileceği yönünde uyarılar yapıldı.

YAŞAM 07.03.2022, 15:55 08.03.2022, 09:52
AKOM’dan İstanbul’a kar uyarısı: Ocak ayındaki gibi olabilir!

İBB Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının bu akşamdan itibaren Marmara bölgesi üzerinde etkisini sürdüreceği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, hafta ortasına dek sürecek olan soğukların beraberinde kar yağışı da getirmesinin beklendiği ve kar yağışının etkili olması durumunda Ocak ayında yaşanan kar kalınlıklarına gidilebileceğinin değerlendirildiği kaydedildi.

AKOM tarafından paylaşılmış olan bilgilere göre hafta başında etkisi görülecek olan Sibirya kökenli soğuk havanın, haftanın ortasında etkisini arttırıp yer yer etkili bir yağışa sebep olmasının beklendiği kaydedildi. Karadeniz’den İstanbul’a geçecek olan soğuk hava dalgası, havada bulunan nemin de etkisiyle beraber yağışa dönüşebilir. Ocak ayında meydana gelen kar kalınlıklarına ulaşılabileceği uyarısı yapıldı. Yeni hafta başına dek kar yağışlarının devam edeceği düşünülüyor.

Bütün hafta boyunca devam edecek

Başta İstanbul olmak üzere ülkenin tamamına yakın bir kısmı Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Karadeniz’den Marmara’ya gelmesi beklenen sistem sebebiyle halihazırda mevsim normallerinin 5-8 derece altında görülen sıcaklıkların Çarşamba günü akşam saatleri itibarıyla 0 dereceler düzeyinde ve altına gerileyeceği ve beraberinde şehir genelinde yer yer kuvvetli kar yağışı geçişlerinin meydana geleceği soğukların bütün hafta boyunca devam edeceği düşünülüyor.

Ocak’takine benzer bir kar kalınlığı oluşabilir

AKOM tarafından paylaşılmış olan bilgilere göre 40-60 km/s kuzeyden gelen rüzgarların Karadeniz’in üzerinden geçip nem ile beslenecek olmasından dolayı Ocak ayındaki kar yağışına yakın kar kalınlıklarının oluşma ihtimalinin bulunduğu ifade ediliyor. AKOM tarafından paylaşılmış olan açıklamada, İstanbulluların yağışlı ve soğuk havaya karşı hazırlıklı olmaları ve gelecek olan uyarıları takip etmesi istendi.

Yorumlar (0)