AKOM'dan İstanbul için kritik uyarı

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi), İstanbulluları uyardı. Gerçekleştirilen açıklamada, "Yağışların yarın gün içinde etkisini artırması, yağış esnasında şiddetli rüzgarla birlikte yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor." denildi.

YAŞAM 09.08.2022, 19:08
AKOM'dan İstanbul için kritik uyarı

Megakent İstanbul'un gece yarısı itibarıyla yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, çarşamba ve perşembe günleri etkisini arttıracak olan yağışlar hususunda yurttaşları dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Perşembe akşamına kadar etkili olacak

AKOM tarafından yapılan açıklamada, "Yağışların yarın gün içinde etkisini artırması, yağış esnasında şiddetli rüzgarla birlikte yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor." ifadelerine yer verildi. Öte yandan, yağışlı havanın perşembe günü akşam saatlerine değin etkili olabileceği de kaydedildi.

Bazı noktalarda daha etkili olacak

AKOM'a göre, sağanak yağışla birlikte yıldırım ve şimşek de bekleniyor. Ani ve kısa süreli sağanaklar şeklinde etkili olması tahmin edilen yağışların bazı noktalarda normalin üzerinde olması da öngörülüyor. AKOM, yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve hazırlıklı olunmasını talep etti.

Yorumlar (0)