AKOM'dan İstanbul'a "2 gün" uyarısı!

İBB AKOM, İstanbul'a gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. AKOM’a göre sağanak yağış Çarşamba gününe kadar aralıklarla etkili olacak.

YAŞAM 22.06.2020, 16:09
AKOM'dan İstanbul'a "2 gün" uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son verilere dayanarak Türkiye genelinde İç Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Burdur, Isparta, Giresun ve Gümüşhane çevrelerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısında bulunmuştu.

AKOM da uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan uyarıda da önümüzdeki 2 gün boyunca İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağışlı bir havanın bulunacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi önümüzdeki iki boyunca İstanbul genelinde yağışlı havanın etkili olacağına yönelik tahminini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada hafta sonu yağışların İstanbul’u terk ettiği hatırlatılarak, bugün öğle saatlerinden itibaren tekrardan başlayan yağışların Çarşamba gününe kadar aralıklarla gök gürültülü sağanak şeklinde sürmesinin beklendiği bildirildi.

Salı günü saat 10.00’a dikkat!

Yağışlar yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren il genelinde yer yer kısa süreli ve kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtiliyor.

Yağış anında kuvvetli rüzgâra da dikkat çeken AKOM, yağış öncesi meteorolojik uyarılar doğrultusunda AKOM koordinasyonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Park Bahçeler, İBB Trafik, Zabıta ve 153 Yerinde Çözüm ekiplerinin hazır bekletildiğini bildirdi.

AKOM’dan vatandaşlara uyarı: Önleminizi alın

AKOM, bölgesel olarak 15 ila 30 dakika gibi kısa zaman diliminde etkili olması beklenen yağışlarda yaşanabilecek problemlere karşı vatandaşların tedbirli olması ve önlem alması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)