Akıl almaz dolandırıcı: Sende ölüm büyüsü var

‘Ölüm büyüsü olduğu’ iddiasıyla çok sayıda kişiyi dolandıran Tali Yüksel Y. hakkında 24 yıl hapis isteniyor. Yüksel Y.’nin eşi Öznur Y.’nin ise yargılamasına devam ediliyor.

YAŞAM 23.05.2019, 16:06
Akıl almaz dolandırıcı: Sende ölüm büyüsü var

Antalya’da Tali Yüksel Y. İsimli kişinin insanları “Sende ölüm büyüsü var” sözleriyle kandırıp, yüksek miktarda paralar karşılığında sözde cin çıkarma seansları düzenlediği belirlendi.

Tali Yüksel Y. hakkında ‘haksız kazanç sağlamak’, ‘dini duyguları istismar etmek’ ve ‘cinsel saldırı’ iddialarıyla 24 yıl hapis isteniyor. Yüksel Y.’nin eşi Öznur Y. ise 7 yıl hapis istemiyle yargılanmaya devam ediyor.

Mahkemede konuşan Yüksel Y., kendisine komplo düzenlendiğini ve aleyhinde tanıklık yapanların kendisini sevmeyen akrabaları olduğunu söyledi. Duruşmada Yüksel Y., 2 milyon lirasını aldığı ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen müştekinin kendisine mesajlar attığını iddia etti. Yüksel Y., müştekinin kendisine ‘Seni kimseye yar etmem. Karının ne olduğunu göstereceğim’ şeklinde mesajlar yazdığını öne sürdü.

Eşinin suçsuz yere cezaevinde kaldığını ve bu yüzden vicdan azabı çektiğini söyleyen Yüksel Y., müştekinin kendisine, ’70 gün içinde karını boşarsan seni şikayet etmem’ dediğini de iddia etti.

Duruşmada müştekiler 4 CD’i delil olarak mahkemeye sundu. Yüksel Y. ise kayıttaki sesin kendisine ait olmadığını belirterek suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti söz konusu kayıtları incelemek için bilirkişi görevlendirdi. Kayıtlar analiz için TRT’ye gönderilecek.

Yorumlar (0)