Akdeniz kıyılarını zehirli denizanaları sardı

Doğu Akdeniz kıyıları son dönemlerde kıyıya vuran, ölmüş denizanalarıyla kaplanmıştı. Zehirli iğnelere sahip bu denizanaları, belediye ekipleri tarafından toplanmaya başladı. Mersin Erdemli Belediyesi ise bu denizanalarına çıplak elle ya da ayakla dokunulmaması konusunda vatandaşları uyardı. 

YAŞAM 01.04.2022, 11:36 02.04.2022, 10:21
Akdeniz kıyılarını zehirli denizanaları sardı

Doğu Akdeniz’de son birkaç aydır denizanası yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle Mersin körfezinde yüksek sayıda görülen zehirli denizanaları artık kıyıya vurmuş durumda. Vatandaşların bu canlılara temas etmemesi konusunda sık sık uyarılarda bulunan belediye ekipleri, ölü denizanalarını teker teker toplamaya başladı. Aletlerle toplanan ve kalın poşetlere konan denizanaları, bu sabahın erken saatlerinde Mersin sahillerinden toplandı. Kıyı kesimlerine, yerleşim yerlerine kadar gelen canlıların son 3-4 gündür vatandaşların güvenliğini tehdit ettiği bildirildi.



Zehirli iğneleri bulunuyor

Mersin Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Altunçiçek, denizanalarının sahile kadar yiyecek bulmak için geldiğini, havaların ısınması sebebiyle bu durumun yaşandığını aktardı. Altunçiçek, sahilde denizanası görenlerin belediye ekiplerine haber vermesini talep etti.



Yorumlar (0)